Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε κορυφαίο high end προορισμό

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε κορυφαίο high end προορισμό
Η προσέλκυση τουριστών από της χώρες της Μέσης Ανατολής είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop που διοργανώνει αύριο Τετάρτη 18 Απριλίου η Tourim Media & Events με επίκεντρο μία πολλά υποσχόμενη πηγή ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού προφίλ για τον ελληνικό τουρισμό, το Κατάρ.
Ο ΕΟΤ θα είναι ο Κύριος Χορηγός του Workshop Τουρισμού Πολυτελείας και Γαστρονομίας, στο οποίο θα συμμετέχουν προορισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις που στοχεύουν να αποκτήσουν παρουσία ή να ισχυροποιήσουν έτι περαιτέρω τη θέση τους στην αγορά του Κατάρ.
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χορηγοί του Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop είναι το MIDEAST TRAVEL GROUP, το «Ελληνικό πρωινό» που αποτελεί πρωτοβουλία του ΞΕΕ και ο Δήμος Ρεθύμνου.
Στόχος του Workshop αποτελεί μεταξύ άλλων η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο high end τουριστικό προορισμό στον διεθνή χάρτη, μεθοδολογία που ακολουθείται σε όλες τις Luxury εκδηλώσεις που διοργανώνει η Tourism Media & Events.
Η προσέλκυση τουριστών από της χώρες της Μέσης Ανατολής είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, η οποία επιδιώκει τη διεύρυνση του μεριδίου της στην πίτα του τουρισμού πολυτελείας, αφού οι ταξιδιώτες από τις συγκεκριμένες χώρες είναι τουρίστες υψηλής συναλλαγματικήςισχύος και δεν διστάζουν να ξοδέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τις διακοπές τους, γεγονός που συμβάλλει άρρηκτα στην ανάκαμψη και περαιτέρω ανάπτυξη των βασικών μεγεθών του ελληνικού τουρισμού.
Στο πλαίσιο του Workshop, έχουν ήδη προγραμματιστεί Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους της Ελλάδας και του Κατάρ που δραστηριοποιούνται στον luxury τουρισμό.
H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο City Center Rotana, στο κέντρο της Ντόχα.
Επισημαίνεται ότι πέραν των B2B συναντήσεων θα λάβουν χώρα παρουσιάσεις προορισμών και φορέων, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες για περισσότερη δικτύωση κατά την διάρκεια cocktail που θα ακολουθήσει μετά το πέρας των συναντήσεων.
Οι επόμενες εκδηλώσεις για την προώθηση του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία, στο Άμστερνταμ τον Οκτώβριο του 2022 και στις Η.Π.Α. 14-16 Νοεμβρίου 2022, ενώ έχει προγραμματιστεί και εκδήλωση για την προώθηση του γενικού τουρισμού στην Βαρσοβία στις αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης