Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες τάσεις τροφοδοτούν τη βιομηχανία ενοικίασης διακοπών αυτό το καλοκαίρι

Ποιες τάσεις τροφοδοτούν τη βιομηχανία ενοικίασης διακοπών αυτό το καλοκαίρι
Εκτός από τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη τιμή διανυκτέρευσης σε ενοικιάσεις διακοπών
Τις τάσεις που τροφοδοτούν τη βιομηχανία ενοικίασης διακοπών αυτό το καλοκαίρι, αποκαλύπτει το Hostaway.
Η πλατφόρμα διαχείρισης ενοικιάσεων διακοπών Hostaway, που είναι συνεργάτης λογισμικού των Homes & Villas by Marriott International, Airbnb, Booking.com και Vrbo, χρησιμοποιείται από χιλιάδες διαχειριστές ακινήτων σε όλο τον κόσμο.

Μακροχρόνια διαμονή, ο νέος τρόπος για ταξίδια

Η μακροχρόνια διαμονή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία. Τα δεδομένα της Hostaway δείχνουν ότι έχει αυξηθεί κατά 106% στην πλατφόρμα της από το 2019.
Κατά τη διάρκεια του 2020 και του 2021, αυτός ο τύπος των κρατήσεων αντιπροσώπευε το 9,5% του συνόλου και αυξήθηκε το τελευταίο εξάμηνο στο 10,3%.

Ταξίδια και πολυτέλεια

Το ποσό των μετρητών που δαπανώνται σε ενοικιάσεις πολυτελών διακοπών αυξάνεται περίπου 15% σε ετήσια βάση από το 2019 και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης για το 2022.
Πισίνες, υδρομασάζ και θέα στο βουνό είναι τρία από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά των πολυτελών κατοικιών.

Οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ γίνονται ξανά τολμηροί

Καθώς τα διεθνή ταξίδια γίνονται λιγότερο περίπλοκα, ιδιαίτερα οι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ γίνονται πιο τολμηροί με τα σχέδια για αποδράσεις.
Τα ταξίδια στον Καναδά αυξήθηκαν κατά 57% το 2022 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020, ενώ τα ταξίδια στο Μεξικό αυξήθηκαν κατά 200% την ίδια περίοδο.

Η αγορά της Μέσης Ανατολής αναπτύσσεται σημαντικά

Εκτός από τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη τιμή διανυκτέρευσης σε ενοικιάσεις διακοπών.
Είναι αυξημένη κατά 47% το 2022 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.

Συνεχίζεται η ιστορία επιτυχίας στις απευθείας κρατήσεις

Οι απευθείας κρατήσεις ήταν μία ιστορία επιτυχίας της πανδημίας. Στην πλατφόρμα της Hostaway, το ποσοστό των απευθείας προς το σύνολο των κρατήσεων παγκοσμίως αυξήθηκε από μέσο όρο 7,8% το 2019, σε 13,5% το 2020 και 16,8% το 2021.
Επί του παρόντος, αυτό ανέρχεται στο 16,1% για το 2022.
«Η συνολική εικόνα είναι ότι η εμπιστοσύνη στα ταξίδια έχει επιστρέψει, επισημαίνει ο Marcus Rader, Διευθύνων Σύμβουλος στο Hostaway.
Ο όγκος των Αμερικανών ταξιδιωτών που επισκέπτονται το Μεξικό φέτος, η ανάπτυξη του κλάδου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα μετρητά που δαπανώνται για την πολυτελή αγορά είναι οι ευκαιρίες που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι φορείς βραχυπρόθεσμων μισθώσεων αυτή τη στιγμή».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης