Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στον δρόμο της δυναμικής επιστροφής τα επαγγελματικά ταξίδια

Στον δρόμο της δυναμικής επιστροφής τα επαγγελματικά ταξίδια
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν να οδηγούν στην επιστροφή στα ταξίδια
Η American Express Global Business Travel (Amex GBT) είδε τις συναλλαγές να ανακάμπτουν στο 72% των επιπέδων του 2019 κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων του Απριλίου, ένα σημάδι της «ισχυρής δυναμικής» που οδηγεί την επιστροφή για τα επαγγελματικά ταξίδια.
Ο Paul Abbott, Διευθύνων Σύμβουλος της Amex GBT, δήλωσε ότι τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν φτάσει σε «μια κομβική στιγμή ανάκαμψης».
Αυτή τροφοδοτήθηκε από τις εταιρείες που επέστρεψαν στα ταξίδια και τη συνεχιζόμενη άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών Covid.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν να οδηγούν στην επιστροφή στα ταξίδια. Οι συναλλαγές τους τον περασμένο μήνα άγγιξαν το 80% των επιπέδων του 2019 τον Απρίλιο.
«Οι μικρότερες εταιρείες ήταν γενικά πιο ευέλικτες και επέστρεψαν για να ταξιδέψουν πιο γρήγορα, δήλωσε ο Paul Abbott.
Ωστόσο, αρχίζουμε να βλέπουμε μια αλλαγή και οι μεγαλύτερες εταιρείες να επιταχύνουν πραγματικά.
Τον Απρίλιο, η παγκόσμια πολυεθνική ανάκαμψη αυξήθηκε οκτώ μονάδες σε σύγκριση με το τέλος Μαρτίου».
Πρόσθεσε ότι το χάσμα μεταξύ της ανάκαμψης των εγχώριων επαγγελματικών ταξιδιών και των διεθνών ταξιδιών κλείνει επίσης καθώς οι περιορισμοί στα σύνορα έχουν αρθεί.
Όπως εξήγησε «τώρα, για πρώτη φορά, από εκείνη την τελευταία περίοδο τριών εβδομάδων τον Απρίλιο, η διεθνής ανάκαμψη είναι στην πραγματικότητα στο ίδιο επίπεδο με την εγχώρια ανάκαμψη.
Πιστεύουμε ότι η δυναμική θα συνεχίσει να επιταχύνεται καθώς περισσότερες επιχειρήσεις συνεχίζουν να ανοίγουν ξανά τα γραφεία τους και οι πρόσθετοι περιορισμοί που σχετίζονται με τον Covid-19 έχουν καταργηθεί.
Είναι πολύ σαφές ότι οι πελάτες αναγνωρίζουν σίγουρα την αξία των προσωπικών συναντήσεων για την ανάπτυξη της επιχείρησης τους, για την ενίσχυση των σχέσεων, για την παροχή κινήτρων και για τη συμμετοχή ομάδων, για την προώθηση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας».
Ο Paul Abbott είπε ότι η κίνηση προς την πιο ευέλικτη εργασία θα αυξήσει επίσης τη ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια με αυτές τις «κατανεμημένες ομάδες» να πρέπει να συγκεντρωθούν για να «συνεργαστούν, να καινοτομήσουν, να παρακινήσουν και να μάθουν».
«Βλέπουμε αυτό το δυναμικό παιχνίδι στις συνεδριάσεις και τις εκδηλώσεις μας, όπου η ζήτηση για μικρότερες συναντήσεις είναι ιδιαίτερα ισχυρή», πρόσθεσε.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης