Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Έρευνα: Η Αθήνα στις πιο δημοφιλείς πόλεις για οικονομικές πολυτελείς διακοπές

Έρευνα: Η Αθήνα στις πιο δημοφιλείς πόλεις για οικονομικές πολυτελείς διακοπές
H Μπανγκόκ κατέλαβε την πρώτη θέση ως ο πιο προσιτός προορισμός πολυτελείας συνολικά
Η Αθήνα συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς πόλεις παγκοσμίως για οικονομικά ταξίδια πολυτελείας, σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα από το ιστότοπο money.co.uk.
Ειδικότερα, η Αθήνα είναι η πιο προσιτή πόλη για φαγητό με αστέρι Michelin, με το μέσο κόστος ενός δείπνου με μενού να είναι περίπου 104 $.
Οι παράγοντες που ελήφθησαν υπόψη κατά την αξιολόγηση της συνδυασμένης προσφοράς πολυτελών ταξιδιών κάθε πόλης, το μέσο κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, γεύμα με αστέρι Michelin, ενοικίαση πολυτελούς αυτοκινήτου και μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο σπα.
H Μπανγκόκ κατέλαβε την πρώτη θέση ως ο πιο προσιτός προορισμός πολυτελείας συνολικά, με βαθμολογία προϋπολογισμού 9,49 στα 10. Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης αποδείχθηκε η φθηνότερη όσον αφορά την ενοικίαση ενός πολυτελούς ταξιδιού και ήταν μεταξύ των πιο προσιτών προσιτό και σε τρεις άλλες κατηγορίες.
Οι Βρυξέλλες, κατέλαβαν τη δεύτερη θέση ως ο επόμενος παγκόσμιος προορισμός που είναι προσιτός σε όλα τα επίπεδα. To κόστος ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων ανέρχεται σε 363 $ ανά διανυκτέρευση και η ενοικίαση πολυτελών αυτοκινήτων (151 $).
Η Βερόνα αποκαλύφθηκε ότι είναι ο τρίτος πιο οικονομικός προορισμός στον κόσμο για πολυτελείς διακοπές.
Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώθηκε με την Οσάκα στην τέταρτη θέση, το Βερολίνο στην πέμπτη, τη Φρανκφούρτη στην έκτη, το Ρίο ντε Τζανέιρο στην έβδομη, το Τόκιο στην όγδοη, τη Λισαβόνα στην ένατη και το Δουβλίνο στην δέκατη θέση.
Άλλες δημοφιλείς παγκόσμιες πόλεις συγκαταλέγονταν επίσης μεταξύ των πιο προσιτών ταξιδιωτικών προορισμών πολυτελείας στον κόσμο από τις δικές τους απόψεις.
Το Χονγκ Κονγκ αποδείχθηκε ότι είναι το πιο προσιτό όσον αφορά τα καταλύματα πέντε αστέρων, με μέση τιμή 292 $ ανά διανυκτέρευση (όπως αναφέρεται στην Booking.com).
Εν τω μεταξύ, η πιο φθηνή επιλογή εάν αναζητάτε ένα διάλειμμα στο σπα είναι η Οσάκα, όπου το κόστος μιας διανυκτέρευσης σε ένα ξενοδοχείο σπα είναι κατά μέσο όρο περίπου 178 $.
Φυσικά, η Ιαπωνία δεν είναι ακόμα μια βιώσιμη επιλογή διακοπών, καθώς η ασιατική χώρα μόλις τώρα ξεκινά ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα για την επαναλειτουργία του τουρισμού.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης