Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς επηρεάζει η ευλογιά των πιθήκων τα ταξίδια στην Ευρώπη - Οι προειδοποιήσεις του ΠΟΥ

Πώς επηρεάζει η ευλογιά των πιθήκων τα ταξίδια στην Ευρώπη - Οι προειδοποιήσεις του ΠΟΥ
Ο Hans Kluge διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, προειδοποίησε ότι μπορούν να εφαρμοστούν αυστηρότεροι περιορισμοί στο μπλοκ
Περίπου 100 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν επιβεβαιωθεί σε εννέα χώρες στην Ευρώπη όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ιταλία και η Ολλανδία.
Επιπλέον, έχουν επιβεβαιωθεί και σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία, ενώ η επιδημία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές παγκοσμίως

Οι χώρες έχουν εφαρμόσει καραντίνα για τους μολυσμένους ασθενείς και οι αρχές είναι σε επιφυλακή σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και εξετάζουν τυχόν ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Ο Hans Kluge διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, προειδοποίησε ότι μπορούν να εφαρμοστούν αυστηρότεροι περιορισμοί στο μπλοκ.
«Καθώς μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο με μαζικές συγκεντρώσεις, φεστιβάλ και πάρτι, ανησυχώ ότι η μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί», είπε ο Hans Kluge.
Ήδη, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξέδωσαν ταξιδιωτική προειδοποίηση «Επίπεδο 2, Πρακτικές Ενισχυμένες Προφυλάξεις» για χώρες που έχουν αναφέρει επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.
Η οδηγία αφορά μεταξύ άλλων και χώρες της Ευρώπης, όπως Αυστρία, Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σκωτία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία.
Η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Cornell Kathy Bergin δήλωσε ότι μόλις ο ΠΟΥ κηρύξει την ιογενή λοίμωξη σε διεθνή έκτακτη ανάγκη, είναι πιθανό να ακολουθήσουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «εάν κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα CDC θα εκδώσουν επίσης προσωρινές συστάσεις προς τα κράτη.
Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί, που αν και βοηθούν αρχικά τον περιορισμό της εξάπλωσης, μπορούν να καταστρέψουν τις χώρες που βασίζονται στον τουρισμό, ειδικά εκείνες με εύθραυστη οικονομίες και περιορισμένες δυνατότητες υγείας».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης