Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιοι ταξιδιώτες εξακολουθούν να ανησυχούν για τον κορωνοϊό

Ποιοι ταξιδιώτες εξακολουθούν να ανησυχούν για τον κορωνοϊό
Οι αγορές που ανησυχούσαν περισσότερο ήταν της Βραζιλίας (89%), της Ιταλίας (84%), της Νότιας Αφρικής (80%), του Μεξικού (81%) και της Ρωσίας (78%)

Ενώ οι περιορισμοί του κορωνοϊού χαλαρώνουν στις περισσότερες χώρες, οι καταναλωτές συνέχισαν να λαμβάνουν μέτρα για να παραμείνουν προστατευμένοι.
Στην Ινδία, η πανδημία, η απώλεια θέσεων εργασίας και τώρα οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων και τις καθημερινές τους επιλογές.
Η πανδημία του κορωνοϊού παραμένει αιτία ανησυχίας μεταξύ των νοικοκυριών στην Ινδία και την Κίνα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας Ipsos Essentials Survey 2022 που πραγματοποιήθηκε σε 16 αγορές.
Οι ερωτηθέντες σε άλλες χώρες ανέφεραν επίσης ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας.
Το Ipsos Essentials είναι μια μηνιαία έρευνα που πραγματοποιείται σε καταναλωτές σε 16 αγορές. Η Ipsos ερευνά 1.000 καταναλωτές ανά χώρα σχετικά με τις συμπεριφορές, τα συναισθήματα, τις προσδοκίες και τον οικονομικό αντίκτυπό τους.
Η έρευνα πραγματοποιείται στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Ρωσία, τη Νότια Αφρική, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με τον πληθωρισμό να επηρεάζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, το 84% των αστικών Ινδών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι ανησυχούν για την ικανότητά τους να πληρώνουν λογαριασμούς.

Oι ταξιδιώτες ποιων χωρών ανησυχούν περισσότερο

Οι αγορές που ανησυχούσαν περισσότερο ήταν της Βραζιλίας (89%), της Ιταλίας (84%), της Νότιας Αφρικής (80%), του Μεξικού (81%) και της Ρωσίας (78%). Οι αγορές που ανησυχούσαν λιγότερο ήταν της Νότιας Κορέας (53%), της Κίνας (55%) και της Ιαπωνίας (47%).
Εν τω μεταξύ, η έρευνα έδειξε μια ανάκαμψη σε όσους τρώνε σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια, περίπου 52% παγκοσμίως, μεταξύ των 16 αγορών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση τον Απρίλιο.
Παράλληλα, το 44% των ερωτηθέντων παγκοσμίως ισχυρίστηκαν ότι συμμετείχαν σε ταξιδιωτικές δραστηριότητες.

  • Το 59% είπε ότι έπλενε τακτικά τα χέρια του.
  • Το 51% φοράει μάσκα έξω από το σπίτι του.
  • Το 38% ισχυρίστηκε ότι διατήρησε φυσική απόσταση.
  • Το 28% είπε ότι καθαρίζει και απολυμαίνει τις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά.
  • Το 24% απέφευγε να αγγίζει επιφάνειες που αγγίζονται συχνά.
  • Το 19% απέφευγαν άτομα εκτός του νοικοκυριού τους.
  • Το 17% απέφευγε να αγγίξει το πρόσωπό τους.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης