Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιατί οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εξακολουθούν να διαδραματίζουν ρόλο

Γιατί οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εξακολουθούν να διαδραματίζουν ρόλο
Οι ελλείψεις προσωπικού και προσλήψεων ήταν πρόβλημα για το 92% των ερωτηθέντων
Οι παραδοσιακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες εξακολουθούν να διαδραματίζουν ρόλο στην εξυπηρέτηση πελατών, παρά τη συνεχιζόμενη στροφή προς τις απευθείας κρατήσεις, σύμφωνα με έκθεση της Barclays.
Η έκθεση Restarting Travel εξέτασε περισσότερες από 500 ταξιδιωτικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο Μάρτιο και διαπίστωσε ότι «η ανθρώπινη επαφή είναι ακόμα ζωτικής σημασίας».

Γιατί οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εξακολουθούν να διαδραματίζουν ρόλο

Όπως αναφέρεται «η ψηφιακή πρόοδος στην ταξιδιωτική αγορά συνεχίζεται αμείωτη, με περισσότερο από το 40% των ερωτηθέντων να λέει ότι οι πελάτες τους επιλέγουν άμεσες και διαδικτυακές κρατήσεις αντί για μεσάζοντες.
Οι παραδοσιακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες, ωστόσο, εξακολουθούν να διαδραματίζουν ρόλο στην παροχή εξυπηρέτησης πελατών, καθοδηγώντας το κοινό σε ζητήματα που μπορούν να επηρεάσουν την εμπειρία του.
Από εξατομικευμένες επικοινωνίες έως υποστήριξη όταν προκύπτουν απρόβλεπτες περιστάσεις».
Ωστόσο, οι ελλείψεις προσωπικού και προσλήψεων ήταν πρόβλημα για το 92% των ερωτηθέντων.
Αυτό «σηματοδοτεί την ανάγκη να αλλάξουν οι αντιλήψεις για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας και να διασφαλιστεί ότι θα καλυφθεί το κενό δεξιοτήτων, επισημαίνει ο συγγραφέας της έκθεσης Mike Saul, επικεφαλής του τμήματος φιλοξενίας και αναψυχής, στην Barclays.
Η επανέναρξη των ταξιδιών εξοικείωσης αποτελεί επίσης μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να καλλιεργήσουν ταλέντα και να διαφοροποιήσουν την προσφορά τους ως ειδικοί».
Σύμφωνα με την Barclays «οι ελλείψεις ταλέντων επανεμφανίζονται ως η κυρίαρχη πρόκληση του τρέχοντος έτους».
Σχεδόν το 84% δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη της ανάκαμψης είναι υψηλή, χάρη στη ζήτηση από πελάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν ξανά.
Όσον αφορά στις σημαντικές ανησυχίες αυτές περιλαμβάνουν την ασφάλεια και τα πρότυπα ως απάντηση στα μέτρα για την καταπολέμηση του Covid-19.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης