Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι παγκόσμιες ταξιδιωτικές κρατήσεις ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα

Οι παγκόσμιες ταξιδιωτικές κρατήσεις ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα
Η επιστροφή στο γραφείο ήταν σημαντικός μοχλός
Οι παγκόσμιες κρατήσεις πτήσεων αναψυχής και επαγγελματικών πτήσεων έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία, ενώ οι δαπάνες σε γραμμές κρουαζιέρας, λεωφορεία και τρένα σημείωσαν απότομες βελτιώσεις φέτος, σύμφωνα με νέα έκθεση του Mastercard Economics Institute.
Νέα έκθεση από το Mastercard Economics Institute «Travel 2022: Trends and Transitions» παρέχει κρίσιμες πληροφορίες σε 37 αγορές σχετικά με την παγκόσμια κατάσταση των ταξιδιών σε ένα κεφάλαιο μετά τον εμβολιασμό και λιγότερο περιορισμένο στην εποχή της πανδημίας.
Είναι σημαντικό ότι εάν οι τάσεις στις κρατήσεις πτήσεων συνεχίσουν με τον τρέχοντα ρυθμό τους, εκτιμάται ότι θα πετάξουν 115 εκατομμύρια περισσότεροι επιβάτες στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική το 2022 σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με ανάλυση του Mastercard Economics Institute.
Βασιζόμενη σε μια μοναδική ανάλυση των διαθέσιμων στο κοινό ταξιδιωτικών δεδομένων2, καθώς και της συγκεντρωτικής και ανωνυμοποιημένης δραστηριότητας πωλήσεων στο δίκτυο Mastercard3, η αναφορά εξετάζει βασικά στοιχεία του ταξιδιού.
Οι πτήσεις αναψυχής και οι επαγγελματικές πτήσεις ξεπερνούν τα προ της πανδημίας επίπεδα: Η ανάκαμψη των ταξιδιών ήταν σε μεγάλο βαθμό καταναλωτική ιστορία για μεγάλο μέρος της πανδημίας. Μέχρι το τέλος Απριλίου, οι παγκόσμιες κρατήσεις πτήσεων αναψυχής ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 κατά 25%. Οι κρατήσεις πτήσεων αναψυχής μικρών και μεσαίων αποστάσεων αυξήθηκαν κατά 25% και 27%, αντίστοιχα. Οι παγκόσμιες κρατήσεις επαγγελματικών πτήσεων ξεπέρασαν τα επίπεδα πριν από την πανδημία για πρώτη φορά τον Μάρτιο, με διψήφια αύξηση ειδικά για μεγάλες αποστάσεις τον Απρίλιο. Η επιστροφή στο γραφείο ήταν σημαντικός μοχλός.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης