Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η κορυφαία προτεραιότητα στις ταξιδιωτικές επιλογές

Η κορυφαία προτεραιότητα στις ταξιδιωτικές επιλογές
Μετά την πανδημία, το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο για όσους συμμετείχαν σε συνέντευξη ή σε δημοσκόπηση ήταν ότι είχαν μια χαλαρωτική ταξιδιωτική εμπειρία (21%)

Ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση σε μια παγκόσμια έρευνα ανέφερε την αξία των χρημάτων ως το κύριο μέλημα κατά την κράτηση διακοπών.
Τα ευρήματα της έρευνας με λιγότερους από 180.000 ανθρώπους σε 28 χώρες αντικατοπτρίζουν ανησυχίες σχετικά με την αύξηση του πληθωρισμού και του κόστους ζωής.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για τον όμιλο συμβούλων δημοσίων σχέσεων Travel Lifestyle Network (TLN) και ισχυρίζεται ότι είναι η μεγαλύτερη έρευνα στον κόσμο για τις ταξιδιωτικές προθέσεις.
Μετά την πανδημία, το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο για όσους συμμετείχαν σε συνέντευξη ή σε δημοσκόπηση ήταν ότι είχαν μια χαλαρωτική ταξιδιωτική εμπειρία (21%), ακολουθούμενη από τον καιρό/την εποχή του χρόνου (20%) και μια πολιτιστική εμπειρία ή μια εμπειρία ζωής (και τα δύο 15%).
Ο Paul Charles, διευθύνων σύμβουλος του μέλους του TLN για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, The PC Agency, δήλωσε: «Η έκθεσή μας δείχνει ξεκάθαρα πώς το αυξανόμενο κόστος ζωής επηρεάζει κάθε ταξιδιωτική απόφαση που λαμβάνεται σήμερα.
«Αυτή η παγκόσμια έρευνα υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο ένας αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών αναζητά την αξία για τα χρήματα κατά την κράτηση του ταξιδιού αναψυχής τους.
«Έτσι η τιμή, όχι απαραίτητα η ποιότητα, θα αποτελέσει βασικό παράγοντα διαφοροποίησης προκειμένου να προσελκύσει τις καταναλωτικές δαπάνες στο υπόλοιπο του 2022 και στις αρχές του 2023».

Τι έχει λείψει περισσότερο στους ταξιδιώτες

Όταν ρωτήθηκαν τι τους είχε λείψει περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ερωτηθέντες ανέφεραν:

  • Την εξερεύνηση νέων τόπων.
  • Να περνούν χρόνο με τους αγαπημένους.
  • Η χαλάρωση ή ηλιοθεραπεία.
  • Να φάνε διαφορετικά φαγητά.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης