Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ryanair: Προειδοποιήσεις για μεγάλες αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια την επόμενη 5ετία λόγω καυσίμων

Ryanair: Προειδοποιήσεις για μεγάλες αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια την επόμενη 5ετία  λόγω καυσίμων

Το κόστος των καυσίμων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο δήλωσε ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O'Leary

Σχετικά Άρθρα
Προειδοποίηση ότι τα αεροπορικά εισιτήρια θα αυξηθούν σημαντικά κατά την επόμενη πενταετία απηύθυνε ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O'Leary, επειδή, όπως υπογράμμισε, οι πτήσεις έχουν γίνει «υπερβολικά φθηνές» για να μπορούν να είναι κερδοφόρες, καθώς το κόστος αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
Η προειδοποίησή του συμπίπτει με τις αυξήσεις των εισιτηρίων σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ φέτος το καλοκαίρι, καθώς η επιβατική κίνηση έχει ανακάμψει και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες περιορίζουν τα δρομολόγιά τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Κατά του Brexit

Ο O'Leary, ανέφερε ότι ο συνδυασμός των υψηλών τιμών πετρελαίου και των περιβαλλοντικών τελών θα αναγκάσουν τελικά τη Ryanair να αυξήσει τα εισιτήριά της από τα 40 ευρώ σήμερα σε 50 έως 60 ευρώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Την ίδια στιγμή, εξαπολύει μύδρους προς τη βρετανική κυβέρνηση για την «καταστροφή», όπως είπε, που έφερε το Brexit, καθώς εμποδίζει τους αερομεταφορείς να προσλαμβάνουν εύκολα προσωπικό από την Ευρώπη.
«Αυτή είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις αναπόφευκτες συνέπειες της καταστροφής που προκάλεσε το Brexit. Η απόσυρση από την ενιαία αγορά, μόνο και μόνο για να πουν «καταφέραμε το Brexit» ήταν το αποκορύφωμα της βλακείας. Αλλά τότε είναι ηλίθιοι», είπε χαρακτηριστικά.

Τιμές πετρελαίου και πληθωρισμός

Ο O'Leary, είναι ένας από τους πρώτους επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών που προειδοποιεί για αύξηση των εισιτηρίων όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι αλλά και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Αυτό το θεωρεί αναγκαίο, καθώς προβλέπει ότι οι τιμές πετρελαίου θα παραμένουν «διαρθρωτικά υψηλότερα» για τα επόμενα τέσσερα έως πέντε έτη, «έως ότου καταφέρουμε να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο».
Αναμένει δε, ακόμη μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις οι οποίες θα πλήξουν την αεροπορική βιομηχανία το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των εργαζομένων και των επιβαρύνσεων σε επίπεδο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Περιβαλλοντικό κόστος

Ο O'Leary αναφέρθηκε και στα αυξανόμενα περιβαλλοντικά τέλη, βάση των οποίων οι αεροπορικές αγοράζουν υπό διαπραγμάτευση πιστώσεις για να καλύψουν το ποσό των εκπομπών ρύπων στο περιβάλλον στο πλαίσιο παράλληλων συστημάτων εκπομπών ρύπων τόσο σε Βρετανία όσο και σε Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης