Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Πάνω από 3,4 εκατ. οι αεροπορικές αφίξεις τον Ιούνιο - Η κρουαζιέρα το νέο success story του τουρισμού

Κικίλιας: Πάνω από 3,4 εκατ. οι αεροπορικές αφίξεις τον Ιούνιο - Η κρουαζιέρα το νέο success story του τουρισμού

«Ευελπιστούμε η φετινή σεζόν να τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2022 και γι’ αυτό ετοιμάζουμε πολλαπλές εκπλήξεις για τους βορειοευρωπαίους», τόνισε ο Β. Κικίλιας

«Μετά από πολλά χρόνια είναι ισχυρό το τουριστικό σήμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ η κρουαζιέρα έχει αύξηση 280% από πέρυσι», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ενθουσιασμένος για την αυξημένη τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη και τη Κεντρική Μακεδονία, υπογράμμισε ότι η κρουαζιέρα είναι το νέο success story του ελληνικού τουρισμού, ενώ σημείωσε ότι και η Αθήνα κάνει «το απόλυτο comeback».
Όπως ανέφερε, η Ρουμανία είναι φέτος πρώτη στον οδικό τουρισμό και ακολουθεί η Σερβία.
Αναφερόμενος στις αεροπορικές αφίξεις, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι τον Ιούνιο του 2021 είχαμε 1.198.000 αφίξεις τουριστών, το 2019 είχαμε 3.477.000 και το 2022 είχαμε 3.481.000, γεγονός που δείχνει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος θα είναι ιδιαίτερα υψηλά.
«Θα προσπαθήσουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και να φέρουμε και πιο υψηλού εισοδήματος ταξιδιώτες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε πως μέσα από αυτό το υπερπλεόνασμα «μπορούμε να βοηθάμε και να στηρίζουμε και τα άλλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας».
Σημείωσε δε, πως το αποτέλεσμα που αποτυπώνεται στις υψηλές κρατήσεις στα ξενοδοχεία και στις αφίξεις τουριστών δεν συνέβη από μόνο του, αλλά ήταν το αντίκρισμα της σκληρής δουλειάς.

Η τουριστική σεζόν θα τελειώσει τον Δεκέμβριο - Ετοιμάζουμε εκπλήξεις για τους βορειοευρωπαίους

«Ευελπιστούμε η φετινή σεζόν να τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2022 και γι’ αυτό ετοιμάζουμε πολλαπλές εκπλήξεις για τους βορειοευρωπαίους», στοχεύοντας σε Γερμανούς, Βέλγους, Νορβηγούς, Αυστριακούς και τους συνταξιούχους, ανέφερε ο κ. Κικίλιας.
Όπως είπε, «με δεδομένο ότι η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται και το κλίμα στη Βόρεια Ευρώπη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, άρα υπάρχει τεράστια ανάγκη για φυσικό αέριο, η στρατηγική μας είναι ότι συμφέρει περισσότερο τους Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους να είναι στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο παρά στις χώρες τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης