Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ο γόρδιος δεσμός με τους αερομεταφορείς και ο ανταγωνισμός Aegean - SKY Express

Ο γόρδιος δεσμός με τους αερομεταφορείς και ο ανταγωνισμός Aegean - SKY Express
Η συνολική αεροπορική κίνηση τον Ιούνιο του 2022 υπολογισμένη σε χιλιόμετρα εσόδων επιβατών αυξήθηκε κατά 76,2% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021
Σχετικά Άρθρα

Αποκλιμακώνονται οι τιμές των αεροπορικών καυσίμων ενώ ανακάμπτουν ταχέως οι αερομεταφορές σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑΤΑ. Την ίδια στιγμή οι αερομεταφορείς φτιάχνουν το πτητικό τους πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά.

Εκτοξεύεται η αεροπορική κίνηση

Η συνολική αεροπορική κίνηση τον Ιούνιο του 2022 υπολογισμένη σε χιλιόμετρα εσόδων επιβατών αυξήθηκε κατά 76,2% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021 με την αεροπορική κίνηση να βρίσκεται στο 70,8% των επιπέδων του 2019. H κίνηση στο εσωτερικό αυξήθηκε 229,5% συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2021 με την διεθνή αεροπορική κίνηση να έχει εκτοξευτεί στο 229,5%, λόγω της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ άλλων σε χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού. Υπολογισμένη σε χιλιόμετρα εσόδων επιβατών η διεθνής κίνηση τον Ιούνιο αυξήθηκε 65% συγκριτικά με τα επίπεδα του 2019.

Η Αegean οδηγεί τις εξελίξεις, η Sky express μεγαλώνει

Αν και ο πληθωρισμός έχει χτυπήσει γερά τις αεροπορικές με την μεταβολή των τιμών να ξεπερνά το 48% σε ετήσια βάση, Aegean Airlines και Sky express οι δύο ελληνικοί αερομεταφορείς προσπαθούν να κρατήσουν τους ναύλους σε κανονικά επίπεδα με την Sky express να βγάζει προσφορές για να γράψει όγκο πωλήσεων.
Την ίδια στιγμή, η Sky express επεκτείνεται ακόμα και ξεκινά νέα δρομολόγια προς το εξωτερικό το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα απευθείας πτήσεις προς το Μόναχο, το Μιλάνο και την Σόφια από 2 Νοεμβρίου 2022, ενώ ενισχύει την συχνότητα των δρομολογίων από και προς την Ρώμη.

Ο ανταγωνισμός κατά μέτωπο

Και στα τρία αεροδρόμια θα έχει να αναμετρηθεί με την Aegean Airlines η οποία βρίσκεται στις προτεραιότητες των επιβατών έχοντας συνάψει συνεργασίες με τουριστικούς φορείς οι οποίες διευκολύνουν την ενίσχυση των υπηρεσιών της. Ωστόσο όπως έχει δηλώσει η Sky express στο ΒΝ στην τελευταία της εκδήλωση, η αεροπορική δεν φοβάται τον ανταγωνισμό, αντίθετα, τον θέλει.

Δεν ξεμπλέκονται με τους handlers

Στα επιμέρους του κλάδου των αερομεταφορών, έντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αερομεταφορείς στα γερμανικά αεροδρόμια με άνευ προηγουμένου καθυστερήσεις λόγω μεγάλων περικοπών επί κορωνοϊού στο handling και του προσωπικού εξυπηρέτησης εδάφους. Εν μέσω ανάκαμψης του κλάδου, η εθνικός αερομεταφορές, η Lufthansa και άλλοι αερομεταφορείς έχουν αναγκαστεί να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις και να χάσουν επιβάτες. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ εντονότερο με τους γερμανούς αερομεταφορείς και όλο τον κλάδο να ζητάνε άμεσα αναδιαρθρώσεις.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης