Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Ο τουρισμός είναι το «βάλσαμο» για την οικονομία μας – Τουλάχιστον 18,2 δισ. ευρώ τα έσοδα

Κικίλιας: Ο τουρισμός είναι το «βάλσαμο» για την οικονομία μας – Τουλάχιστον 18,2 δισ. ευρώ τα έσοδα
«Ζούμε συγκλονιστικά πράγματα με τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και με την ενεργειακή κρίση και είμαστε χαρούμενοι που ο τουρισμός είναι το «βάλσαμο» για την οικονομία μας, προσφέροντας στήριξη σε όλους», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας

Ο τουρισμός φέτος έχει αυξημένα έσοδα και περισσότερους τουρίστες από το 2019, που ήταν την χρονιά – ρεκόρ, με την πλειοψηφία να είναι Αμερικάνοι, Βρετανοί, Γάλλοι μέχρι και Τούρκοι που επέλεξαν την Ελλάδα για να περάσουν τις διακοπές τους, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Β. Kικίλιας.
«Αναλυτές παραδέχονται πως οι χώρες του νότου, με πρώτη την Ελλάδα, έρχονται να αντιμετωπίσουν με τον τουρισμό, την κρίση στον ενεργειακό τομέα και να ενισχύσουν τις οικονομίες για να ανταπεξέλθει στον δύσκολο χειμώνα», δήλωσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 από τα στενά της Πλάκας, στο κέντρο της Αθήνας.
Σε ότι, αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό, ο υπουργός ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός προέβλεπε 15 δισ. ευρώ από φέτος και «η εκτίμηση μας είναι πως τα έσοδα θα είναι τουλάχιστον 18,2 δις ευρώ, θα το δούμε στο τέλος της σεζόν το ταμείο».
Χαρακτήρισε ευνοϊκή συγκυρία για τους τουρίστες από τις ΗΠΑ, που δαπανούν τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο λαό στις διακοπές τους στην Ελλάδα, την ισοτιμία δολαρίου προς ευρώ που είναι 1:1, καθώς «έρχονται στα μαγαζιά και δεν ρωτούν “πόσο κάνει;”, αλλά καταναλώνουν περισσότερο».
Σημείωσε δε, ότι «εκατοντάδες επαγγέλματα κινούνται γύρω από τον τουρισμό, ακόμη και οι κατασκευές, αφού οι νέες επενδύσεις περιστρέφονται γύρω από τον τουρισμό».
«Ζούμε συγκλονιστικά πράγματα με τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και με την ενεργειακή κρίση και είμαστε χαρούμενοι που ο τουρισμός είναι το «βάλσαμο» για την οικονομία μας, προσφέροντας στήριξη σε όλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.
Αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, επεσήμανε ότι φέτος θα υπάρξουν 5.000 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων σε ελληνικούς προορισμούς, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, αφού από τις 7 Μαρτίου ξεκίνησαν οι πτήσεις με ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Τα επόμενα βήματα

Πολλές είναι οι κρατήσεις και για τον Σεπτέμβριο στα ξενοδοχεία και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών, τόνισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε η σεζόν να σταματήσει στο τέλος της χρονιάς».
Ανέφερε ότι για τον χειμώνα θα υπάρξουν καμπάνιες για θεματικό τουρισμό, καθώς «στόχος είναι να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε τα μοναδικά στοιχεία και τις ομορφιές που έχει η χώρα μας και την κάνουν μοναδική στον κόσμο».
Ακόμη, σύμφωνα με τον υπουργό, προγραμματίζεται μια σειρά επισκέψεων σε χώρες της βόρειας Ευρώπης «για να προβάλλουμε την Ελλάδα και ως προορισμό για να περάσει τον χειμώνα του ένας Ευρωπαίος, κυρίως συνταξιούχος γιατί οι νεότεροι έχουν δουλειές και παιδιά σε σχολεία κτλ, να περάσει σε μια περιοχή της Ελλάδας, από την Ρόδο έως την Κέρκυρα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης