Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Μια ευκαιρία για τους ανθρώπους του τουρισμού και την οικονομία η προσέλκυση βορειοευρωπαίων συνταξιούχων

Κικίλιας: Μια ευκαιρία για τους ανθρώπους του τουρισμού και την οικονομία η προσέλκυση βορειοευρωπαίων συνταξιούχων
Επόμενος σταθμός του Βασίλη Κικίλια, με στόχο την προσέλκυση βορειοευρωπαίων συνταξιούχων, είναι το Παρίσι και θα ακολουθήσει η Στοκχόλμη
Για το σχέδιο προσέλκυσης βορειοευρωπαίων συνταξιούχων να περάσουν τους επόμενους μήνες στη χώρα μας, μίλησε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως αποτελεί "μία ευκαιρία για τη βιομηχανία, για τους ανθρώπους του τουρισμού, για την οικονομία μας, αλλά και για τους Βορειοευρωπαίους εταίρους μας".
Ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στο ρ/σ Παραπολιτικά 90,1, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Βιέννη, ανέφερε πως βρίσκει αναπόκριση η ιδέα να προσκαλέσει κατοίκους της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης το φθινόπωρο και τον χειμώνα στην Ελλάδα.
"Στην Ελλάδα έχουμε έναν γλυκό, ήπιο χειμώνα λίγων ημερών και άρα, πολύ μικρότερες ενεργειακές ανάγκες, ενώ οι βορειοευρωπαίοι εταίροι μας έχουν έναν χειμώνα έξι, επτά και οκτώ μηνών με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τεράστιες ενεργειακές ανάγκες. Οπότε, δυνητικά, οι βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα να περάσουν το χειμώνα τους πολύ πιο οικονομικά και με σαφώς μικρότερη οικονομική επιβάρυνση".
Πρόσθεσε πως "υπάρχει η διάθεση από τη Lufthansa να αυξήσει τις πτήσεις της για το 2023 στην Ελλάδα κατά 30%, η Austrian πετάει από Βιέννη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μέσα σε 1,5 και 2 ώρες αντίστοιχα, το ίδιο κάνουν η Aegean και η Sky Express. Όλοι αυτοί καταλαβαίνουν ότι εδώ παρουσιάζεται μία ευκαιρία για τη βιομηχανία, για τους ανθρώπους του τουρισμού, για την οικονομία μας, αλλά και για τους Βορειοευρωπαίους εταίρους μας".

Ανοιχτά τους επόμενους μήνες τα ξενοδοχεία

Επιπλέον, όπως επεσήμανε, έχουν γίνει όλες οι επαφές και οι συνεννοήσεις, ώστε για την επίτευξη του σχεδίου, να παραμείνουν ανοιχτά τους επόμενους μήνες τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να εξυπηρετήσουν τους βορειοευρωπαίους, οι οποίοι με τη διαμονή τους στη χώρα μας, εκτός του ότι θα εξοικονομήσουν χρήματα- ούτως η άλλως το κόστος ζωής είναι κατά πολύ χαμηλότερο (φαγητό, καφές, συγκοινωνίες, ταξί κ.α.)- ,θα γνωρίσουν τις ομορφιές της Ελλάδας και την ελληνική φιλοξενία.
Υπογράμμισε δε, πως η προσπάθεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να ενισχυθούν οι τοπικές οικονομίες, οι μικρές- μεσαίες επιχειρήσεις και η μέση ελληνική οικογένεια.
«Με την ίδια λογική κινηθήκαμε και τον Φλεβάρη – Μάρτη, όταν όλοι προκαταλάμβαναν την κοινή γνώμη, λέγοντας ότι θα έρθει μία καταστροφή μετά τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, τον πληθωρισμό, την ενεργειακή κρίση. Και εμείς φτάσαμε να έχουμε μια χρονιά ρεκόρ με υπερέσοδα στον τουρισμό που στηρίζουν ουσιαστικά το ΑΕΠ της χώρας, στον ιδιωτικό τομέα, τη μέση ελληνική οικογένεια και κυρίως τα κρατικά ταμεία σε μια πολύ δύσκολή περίοδο και για εμάς αλλά και για όλη την Ευρώπη», είπε. χαρακτηριστικά.

Ταξίδια Κικίλια

Επόμενος σταθμός του Βασίλη Κικίλια, με στόχο την προσέλκυση βορειοευρωπαίων συνταξιούχων, είναι το Παρίσι και θα ακολουθήσει η Στοκχόλμη.
Ήδη, ο υπουργός ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στο Βερολίνο και τώρα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Βιέννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης