Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ηλεία: Ένας παράδεισος για όλες τις εποχές του χρόνου

Ηλεία: Ένας παράδεισος για όλες τις εποχές του χρόνου
Η λίμνη Καϊάφα βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία στην Ηλεία και το τοπίο γύρω, καθώς και τα γαλαζοπράσινα νερά, είναι μαγευτικά
Ο νομός Ηλείας διαθέτει προορισμούς αυθεντικής φυσικής ομορφιάς, ο καθένας με τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά και με πλούσια ιστορία, ικανούς να φιλοξενούν επισκέπτες καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τον καθιστούν χωρίς αμφιβολία συναρπαστικό τουριστικό προορισμό.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάδειξη της περιοχής, στην οποία βρίσκεται, εκτός των άλλων, και ένας μοναδικός παγκοσμίως αρχαιολογικός χώρος, η αρχαία Ολυμπία, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης με τη συμμετοχή δημοσιογράφων.

Φιλοξενία στο Aldemar Olympian Village

Το εντυπωσιακό αυτό παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων Aldemar Olympian Village, αποτελεί το ιδανικός μέρος για να περάσετε αξέχαστες διακοπές, απολαμβάνοντας ποιοτικές υπηρεσίες, καθώς, μεταξύ άλλων, διαθέτει κέντρο θαλασσοθεραπείας.
Η απέραντη αμμώδης παραλία, οι δεκάδες πισίνες, οι υπέροχες εγκαταστάσεις και μοναδικές γευστικές προτάσεις στα 7 εστιατόρια και 8 μπάρ.
Η φιλοξενία της δημοσιογραφικής ομάδας ξεκίνησε με ένα δροσιστικό welcome drink, το οποίο προσέφερε το προσωπικό του Aldemar Olympian Village, σ' έναν από τους πολλούς εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου.

Επίσκεψη στο κέντρο θαλασσοθεραπείας

To Κέντρο Spa & Thalasso βρίσκεται στο 5* Aldemar Olympian Village, στη Δυτική Πελοπόννησο. Το κέντρο θαλασσοθεραπείας λειτουργεί 18 χρόνια σε ένα μοναδικό, φωτεινό χώρο 2.800 τμ. Έχει διακριθεί ανά τα χρόνια με βραβεία.
Είναι ένα καταφύγιο ευεξίας. Διαθέτει 2 θερμαινόμενες εσωτερικές πισίνες, ατομικές καμπίνες υδροθεραπείας, 8 ατομικές καμπίνες περιποίησης προσώπου – σώματος, 10 καμπίνες μασάζ, 4 καμπίνες Oriental Hammam, Sauna και χώρο χαλάρωσης.
Το κέντρο θαλασσοθεραπείας παρέχει ένα ευρύ φάσμα πακέτων φροντίδας και θεραπείας υψηλού επιπέδου και στελεχώνεται από έμπειρο και εξιδεικευμένο προσωπικό που με την υποστήριξη μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας και καινοτόμων τεχνικών, αναδεικνύει τις ευεργετικές δράσεις της θαλασσοθεραπείας προσφέροντας χαλάρωση και ευεξία ενώ παράλληλα βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, της έντασης και κόπωσης που διακρίνει τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Η δημοσιογραφική ομάδα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να απολαύσει ένα interactive workshop, “Sympossio”, από την ομάδα των έμπειρων σεφ του Aldemar, με προϊόντα της Ηλείας.
Το Sympossio Greek Gourmet Touring, άλλωστε, εμπνευστής του οποίου είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Aldemar Resorts κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, είναι το γαστρονομικό όχημα του ομίλου που ταξιδεύει εδώ και χρόνια την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό.
Οι έμπειροι σεφ προσφέρουν την έμπνευση σε κάθε πιάτο. Χρησιμοποιώντας φρέσκα και ντόπια προϊόντα δημιουργούν εμπνευσμένες και υγιεινές εκδοχές κλασσικών συνταγών, και δικαίως το φαγητό αποτελεί σήμα κατατεθέν των ξενοδοχείων της Aldemar.
Στο κτήμα Μπριντζίκη, ο οινοτουρισμός είχε την “τιμητική” του
Το κτήμα Μπριντζίκη βρίσκεται στη δυτική Πελοπόννησο, στο χωριό Λαντζόι στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Το 2012 χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο «Πράσινο» οινοποιείο στην Νότια Ευρώπη με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Kayak στη Λίμνη Καϊάφα και πεζοπορία στο νησάκι της Αγίας Αικατερίνης

Η λίμνη Καϊάφα βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία στην Ηλεία και το τοπίο γύρω, καθώς και τα γαλαζοπράσινα νερά, είναι μαγευτικά.
Η λίμνη βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, έχει ιαματικά νερά, ενώ στα νερά γίνονται και αθλητικές δραστηριότητες.
Καλύπτει επιφάνεια 1500 στρεμμάτων, μήκος 3 χιλιόμετρα και βάθος 2 μέτρα. Μέσα στην λίμνη υπάρχει και το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης και στις όχθες της η λουτρόπολη Καϊάφα.

Ξενάγηση και γευσιγνωσία ελαιόλαδου στο Olympian Olive MILL-ΚΟΥΦΩΛΙΑΣ

Μία οικογενειακή μονάδα παραγωγής ελαιόλαδου, που ιδρύθηκε το 1970 και βρίσκεται στα Μακρίσια του Νομού Ηλείας.
Το 2022 κέρδισε το χρυσό βραβείο ποιότητας στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Βερολίνου για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παράγει.
Στο χώρο φιλοξενείται υπαίθρια έκθεση μηχανημάτων παραγωγής ελαιόλαδου του περασμένου αιώνα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης