Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

CEO Trivago: Θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία των τιμών εισιτηρίων

CEO Trivago: Θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία των τιμών εισιτηρίων
Ο διευθύνων σύμβουλος της Trivago συζήτησε την κατάσταση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, τη ζήτηση για ταξίδια και το αυξανόμενο κόστος ταξιδιού
Οι τιμές των εισιτηρίων για μετακινήσεις στα ταξίδια «θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν» λόγω προβλημάτων σε θέματα προσωπικού σύμφωνα με δηλώσεις το Διευθύνοντα Συμβούλου της της Trivago.
Ενώ η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) του Ιουλίου έδειξε ότι οι αεροπορικοί ναύλοι μειώθηκαν κατά 7,8% από τον Ιούνιο, οι τιμες των αεροπορικών εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 27,7% σε ετήσια βάση.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trivago (TRVG) Axel Hefer συζήτησε την κατάσταση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, τη ζήτηση για ταξίδια και το αυξανόμενο κόστος ταξιδιού.
«Πιστεύω ότι το κόστος των εισιτηρίων θα συνεχίσει να αυξάνεται», είπε ο Hefer στο Yahoo Finance Live. «Βλέπετε μια θεμελιώδη έλλειψη εργατικού δυναμικού στα ταξίδια και τη φιλοξενία και ο λόγος είναι ότι πολλές εταιρείες έχουν πράγματι μειώσει το προσωπικό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
Οι ελλείψεις αυτές έχουν προκαλέσει ταραχώδεις συνθήκες στον ταξιδιωτικό κλάδο. Το Γραφείο Στατιστικής Μεταφορών ποσοτικοποίησε ότι 88.161 πτήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής φέτος, με πολλές να αποδίδονται σε θέματα προσωπικού.
Η προσφορά δεν συμβαδίζει με τη ζήτηση, σύμφωνα με τον Ravi Sarathy, καθηγητή διεθνών επιχειρήσεων και στρατηγικής στο Northeastern University. Η καλοκαιρινή περίοδος πιέζει τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό και αεροπλάνα από τα προ πανδημίας επίπεδα.
«Οι εταιρείες αγωνίζονται τώρα προκειμένου να επανέλθουν στο ζήτημα του προσωπικού τους. Έτσι θα πρέπει να πληρώσουν και αυτό το κόστος λογικά θα μετακυλιστεί», πρόσθεσε ο Χέφερ.
Επτά χιλιάδες θέσεις εργασίας προστέθηκαν στον κλάδο των αεροπορικών μεταφορών σύμφωνα με την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουλίου, αλλά ο Hefer είπε ότι πρέπει να στελεχωθούν περισσότεροι υπάλληλοι για να καλύψουν τη δεσμευμένη ζήτηση.
Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ετοιμάσει τις βαλίτσες τους αυτό το καλοκαίρι. Η ετήσια ταξιδιωτική έρευνα του Vacationer ποσοτικοποίησε ότι το 80% – ή 208 εκατομμύρια – των Αμερικανών σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, δηλαδή 35 εκατομμύρια περισσότερα από τα αποτελέσματα της έρευνας του 2021. Από αυτούς που είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν, περισσότερο από το 50% είπε ότι θα έπαιρνε αεροπλάνο για τον προορισμό τους.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης