Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια αγορά πολιτιστικού τουρισμού έως το 2032

Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια αγορά πολιτιστικού τουρισμού έως το 2032
Από τα πολιτιστικά ταξίδια οι χώρες δεν στηρίζουν μόνο την οικονομία τους, αλλά παρέχουν επίσης μια κατάλληλη πλατφόρμα για την προβολή ενός συγκεκριμένου πολιτισμού
Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς πολιτιστικού τουρισμού αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται να φτάσει τα 559,30 εκατομμύρια δολάρια έως το 2032.
Σύμφωνα με αναλυτές του Future Market Insights, εκτιμάται ότι θα αποτιμηθεί στα 462,50 εκατομμύρια δολάρια το 2022 και προβλέπεται να αυξηθεί σε CAGR 6,54% στην προβλεπόμενη περίοδο από το 2022 έως το 2032.
Το αναπτυσσόμενο τμήμα, πλαισιώνεται από εκατομμύρια ταξιδιώτες που είναι τολμηροί, έτοιμοι να επεκτείνουν τον ορίζοντα της γνώσης τους και πρόθυμοι να ακολουθήσουν ένα νέο μονοπάτι.
Τα πολιτιστικά ταξίδια είναι μια τέλεια ευκαιρία για την απόκτηση γνώσεων για οποιοδήποτε μέρος.
Οι περισσότερες από τις πλούσιες σε πολιτισμό χώρες προωθούν αυτήν την εξαιρετική τουριστική εμπειρία τα τελευταία χρόνια.
Ο τουρισμός αυτού του είδους είναι επίσης ένα μέσο για τη διατήρηση ορισμένων πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Το πολιτιστικό ταξίδι είναι ένα πάντρεμα του παρελθόντος και του παρόντος.
Από τα πολιτιστικά ταξίδια οι χώρες δεν στηρίζουν μόνο την οικονομία τους, αλλά παρέχουν επίσης μια κατάλληλη πλατφόρμα για την προβολή ενός συγκεκριμένου πολιτισμού.
Με ένα κατάλληλο ταξιδιωτικό δίκτυο, η πολιτιστική ταυτότητα ενός προορισμού μπορεί να προσελκύσει την άμεση προσοχή των Μέσων Ενημέρωσης.

Πόσα ξοδεύουν οι ταξιδιώτες για πολιτιστικό τουρισμό

Οι τουρίστες που επιλέγουν πολιτιστικά ταξίδια, οι ξοδεύουν περίπου 37% περισσότερα στις αποδράσεις τους από τις άλλες κατηγορίες ταξιδιωτών του πλανήτη.
Τα ξενοδοχεία και τα πολυτελή ακίνητα κερδίζουν επίσης περισσότερα, καθώς οι πολιτιστικοί τουρίστες τείνουν να παρατείνουν τη διαμονή τους σε μια πολιτιστική τοποθεσία.
Η αναδυόμενη τάση του πολιτιστικού τουρισμού επαναπροσδιορίζει επίσης το περίγραμμα των ταξιδιών του είδους.

Αλλάζει το παιχνίδι στα πολιτιστικά ταξίδια

Η ανάπτυξη των πολιτιστικών ταξιδιών υποστηρίζεται από την ολόπλευρη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.
Ο τομέας των πολιτιστικών ταξιδιών επωφελείται επίσης εξαιρετικά από τα σωρεία προωθητικών μέτρων που έλαβαν πολλές κυβερνήσεις για την προώθηση πολιτισμών που εξασθενούν.
Η εμφάνιση ενός νέου προφίλ τουριστών που είναι πλούσιοι, μορφωμένοι και ηλικιωμένοι είναι η κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη των πολιτιστικών ταξιδιών.

Πολιτιστικό ταξίδι και περιορισμοί

Το “φάντασμα” της τρομοκρατίας μειώνει το παγκόσμιο κύμα προς τα πολιτιστικά ταξίδια.
Αρκετοί πολιτισμοί έχουν καταρρεύσει από την τρομοκρατία, τα τελευταία χρόνια.
Οι φυσικές καταστροφές και ο υπερτουρισμός (overtourism) εμποδίζουν επίσης την ανάπτυξη της πολιτιστικής τουριστικής εμπειρίας.

Εξατομικευμένες πολιτιστικές εκδρομές

Υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά γραφεία που οργανώνουν εξατομικευμένες πολιτιστικές εκδρομές.
Οργανώνονται επίσης εκδρομές με κρατική στήριξη σε διάφορα μέρη του κόσμου για την προώθηση και την γνωριμία ενός πολιτισμού.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης