Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για τις διανυκτερεύσεις στην ΕΕ σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για τις διανυκτερεύσεις στην ΕΕ σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι 15 ευρωπαϊκές περιφέρειες κατέγραψαν περισσότερες από 1 εκατ. διανυκτερεύσεις επισκεπτών το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Πάνω από τα επίπεδα του 2019 βρίσκονται οι διανυκτερεύσεις σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), το πρώτο εξάμηνο του 2022.
Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία από την Eurostat έφτασαν στα 199 εκατομμύρια, με κρατήσεις μέσω Booking.com, Airbnb, TripAdvisor και Expedia Group.

  • Οι μηνιαίες διανυκτερεύσεις επισκεπτών στην ΕΕ μέχρι στιγμής φέτος έχουν ήδη υπερβεί τα επίπεδα που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2019, που ήταν 193 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.
  • Επιπλέον, οι διανυκτερεύσεις επισκεπτών στην ΕΕ αυξήθηκαν επίσης κατά 138% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021.

«Μετά τη σταδιακή ανάκαμψη των αριθμών κρατήσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι κρατήσεις έφτασαν και ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα προ πανδημίας επίπεδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Eurostat.

  • Το πρώτο τρίμηνο του 2022 κρατήθηκαν 67,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, σε σύγκριση με 27,1 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις την ίδια περίοδο το 2021 και 64,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το 2019.
  • Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων επισκεπτών στην ΕΕ αυξήθηκε σε 132 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με 56,7 εκατομμύρια το 2021 και 128,8 εκατομμύρια το 2019.

15 ευρωπαϊκές περιφέρειες με πάνω από ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν περαιτέρω ότι 15 ευρωπαϊκές περιφέρειες κατέγραψαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις επισκεπτών το πρώτο τρίμηνο του 2022.

  • Η Γαλλία και η Ισπανία είχαν από πέντε περιφέρειες στις 15 πρώτες. Κατέγραψαν πάνω από ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις επισκεπτών που έγιναν κράτηση μέσω διαδικτυακών πλατφορμών τους πρώτους τρεις μήνες του 2022.
  • Η Ιταλία έχει δύο περιφέρειες και η Πορτογαλία, η Πολωνία και η Αυστρία έχουν από μία περιοχή η καθεμία που κατέγραψε περισσότερες από ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις επισκεπτών.
  • Ο κατάλογος των 15 κορυφαίων περιοχών περιλαμβάνει επίσης αλπικές περιοχές, όπως το Ρον-Αλπ στη Γαλλία και το Τιρόλο στην Αυστρία.
  • Το δεύτερο σύμπλεγμα δημοφιλών περιοχών περιλαμβάνει προορισμούς κατά μήκος της Μεσογείου και των Καναρίων Νήσων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης