Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Ξεπεράσαμε τα 18 δισ. ευρώ από τουριστικές εισπράξεις - Μεγάλη αύξηση αφίξεων και στα περιφερειακά αεροδρόμια

Κικίλιας: Ξεπεράσαμε τα 18 δισ. ευρώ από τουριστικές εισπράξεις - Μεγάλη αύξηση αφίξεων και στα περιφερειακά αεροδρόμια
«Ειλικρινά εύχομαι να είναι όλα ψέμα», ανέφερε ο Β. Κικίλιας για τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου

«Μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ από τουριστικές εισπράξεις. Τον Σεπτέμβριο είχαμε 11% αύξηση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019, που ήταν η χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό», ενώ υπάρχει μεγάλη αύξηση στις αφίξεις και στα περιφερειακά αεροδρόμια, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε χαρακτηριστικά πως «με σκληρή δουλειά επεκτείναμε την τουριστική περίοδο» και πρόσθεσε πως «συνεχίζουν να έρχονται τουρίστες. Στολίζουμε την Αθήνα για τα Χριστούγεννα και έρχονται ακόμη επισκέπτες στην Αθήνα για να κάνουν μπάνιο στην "αθηναϊκή Ριβιέρα"».
Αναφορικά με τη στήριξη ξενοδόχων σε χειμερινούς προορισμούς, ο υπουργός επισήμανε ότι ανακοινώθηκε πως θα διατεθούν 100 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για μικρά ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς, ώστε να ενισχυθούν, καθώς είναι αυξημένο το βάρος από το ενεργειακό κόστος».

Για χειμερινό τουρισμό

Παράλληλα ,όπως ανέφερε, γίνεται διαφημιστική καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό και στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να λειτουργήσει και το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».
«Κρατήσαμε ένα μεγάλο κομμάτι, με voucher 150 και 200 ευρώ για 100.000 ανθρώπους, που μπορούν να τα αξιοποιήσουν και σε χειμερινούς προορισμούς για να κάνουν διακοπές», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι για αυτά τα κουπόνια θα γίνει κλήρωση στο τέλος του μήνα.
Ακόμη, για την εκστρατεία προσέλκυσης πολιτών από χώρες κυρίως της βόρειας Ευρώπης που θα επέλεγαν να περάσουν τον χειμώνα τους στην Ελλάδα λόγω του χαμηλότερου ενεργειακού κόστους, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «αποδεικνύεται πως έχει πετύχει η στρατηγική και η καμπάνια που «τρέξαμε» σε Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία και Σουηδία για να φέρουμε βορειοευρωπαίους ή ψηφιακούς νομάδες στην Ελλάδα για τον χειμώνα».
Συμπλήρωσε ότι οι εισπράξεις από αυτούς είναι «αδιαμεσολάβητα έσοδα για τους τοπικούς παραγωγούς, τους ξενοδόχους και την τοπική κοινωνία».

Για Κιβωτό του Κόσμου

Τέλος, για τις καταγγελίες που αφορούν την Κιβωτό του Κόσμου, ο κ. Κικίλιας είπε πως «ειλικρινά εύχομαι να είναι όλα ψέμα».
«Ακούω για ένα κομμάτι ελέγχων, δεν ξέρω σε τι βαθμό και πλαίσιο έχουν γίνει. Ας περιμένουμε να γίνει η έρευνα. Εδώ και σε άλλες χώρες βλέπουμε ότι δεν είναι εύκολο να μιλήσει κάποιος για τέτοια περιστατικά. Δεν φθάνει η επικαιρότητα των ημερών, πρέπει να υπάρξει συνέχεια, για να γίνει κάτι γόνιμο και να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης