Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Η χρονιά για τον Τουρισμό θα κλείσει με 3 δισ. ευρώ παραπάνω

Κικίλιας: Η χρονιά για τον Τουρισμό θα κλείσει με 3 δισ. ευρώ παραπάνω
Ήδη 11 αεροπορικές εταιρείες έχουν συμφωνήσει για πτήσεις, νέους προορισμούς ή ενίσχυση του capacity για Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, μήνες που είναι off season
«Ο στόχος που είχε τεθεί στον Προϋπολογισμό της Κυβέρνησης πέρσι τέτοια εποχή, ήταν τα έσοδα από τον Τουρισμό να φτάσουν το 80% του 2019, δηλαδή 15 δις ευρώ. Με σκληρή δουλειά και κόντρα σε πολλαπλές κρίσεις, ο στόχος όχι μόνο επιτεύχθηκε αλλά η χρονιά φαίνεται πως θα “κλείσει” με 3 δις ευρώ περίπου παραπάνω. Αυτή η προστιθέμενη αξία του ελληνικού τουρισμού είναι η μεγάλη νίκη όλων μας», τονίζει ο Υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας.
«Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο καταφέραμε όλοι μαζί να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια και αυτό από μόνο του αποτελεί για εμάς δικαίωση των προσπαθειών. Αυτή είναι η μεγάλη νίκη που καθιστούν την Ελλάδα νο1 προορισμό στην Ευρώπη και ταυτόχρονα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ανάκαμψη», αναφέρει σε συνέντευξή στην εφημερίδα Real News ο κ. Κικίλιας.

Για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Ο Υπουργός Τουρισμού σημειώνει πώς η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη, δηλώνοντας ικανοποίηση από το γεγονός πως ακόμα και σήμερα, αρχές Δεκεμβρίου, βλέπουμε τουρίστες να κυκλοφορούν στην Αθήνα, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, στην Ακρόπολη.
Στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζει ότι ήδη 11 αεροπορικές εταιρείες έχουν συμφωνήσει για πτήσεις, νέους προορισμούς ή ενίσχυση του capacity για Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, μήνες που είναι off season.

Τουρισμός Για Όλους

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στηρίξει όσο καμία άλλη τον εγχώριο τουρισμό».
Προσθέτει ότι «συνολικά θα δοθούν 400.000 άυλες ψηφιακές κάρτες με το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Ήδη, 275.000 συμπολίτες μας έχουν αυτή τη δυνατότητα και αρκετοί από αυτούς την έχουν ήδη αξιοποιήσει. Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2023 θα γίνει νέα κλήρωση για τους υπόλοιπους 125.000 δικαιούχους. Η διάρκεια της ισχύος όλων των καρτών είναι μέχρι και τον Ιούνιο του 2023».
Σημειώνει δε, πως στις πρώτες θέσεις με τις πιο υψηλές εξαργυρώσεις ψηφιακών καρτών για το 2022 είναι περιοχές όπως η Αιδηψός, το Τολό, η Αριδαία Πέλλας και η Θάσος.

Στήριξη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Ακόμη, ο κ.Κικίλιας υπενθυμίζει ότι «μετά από συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκρέκα και με την Προεδρεία της κυβέρνησης, στηρίζουμε μέσα και από το νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Επιχειρώ» τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας. Δίνουμε ειδική μέριμνα στα μικρότερα ξενοδοχεία κάτω των 150 κλινών, όπως και σε αυτά που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές και αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες, αναφορικά με το ενεργειακό κόστος».
Η νέα δράση που έρχεται να προστεθεί στην οριζόντια κρατική επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 25 λεπτά, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δαπάνες για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, επεμβάσεις θερμομόνωσης και εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Περί υποκλοπών

Τέλος, κληθείς να αναφερθεί στο θέμα των υποκλοπών και τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος και η σύζυγός του ήταν στην λίστα παρακολούθησης με preadator, ο κ. Κικίλιας τονίζει επαναλαμβάνει ότι «όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει, στο βαθμό που υπάρχουν οι ιδιωτικοί κύκλοι και έχουν κινήσει παρακολουθήσεις, η δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες , ώστε να διαλευκανθούν όλα άμεσα. Είναι λοιπόν ανάγκη η διερεύνηση να γίνει πραγματικά σε βάθος και χωρίς καμία σκιά συγκάλυψης».
« Τώρα όσον αφορά την αντιπολίτευση - η οποία ζητάει παραιτήσεις από την αρχή της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη-μπορεί να κινηθεί με τους ενδεδειγμένους κοινοβουλευτικούς τρόπους που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Άλλωστε σε πολιτικό επίπεδο, πλησιάζει για όλους η ανώτατη στιγμή της Δημοκρατίας, οι εκλογές εκεί όπου ο ελληνικός λαός θα κρίνει και θα αποφασίσει», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης