Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

ΛΑΜΨΑ: Συμφωνία για μίσθωση του «Elatos Resort & Health Club» - Το πλάνο

ΛΑΜΨΑ: Συμφωνία για μίσθωση του «Elatos Resort & Health Club» - Το πλάνο
Στο portfolio της ΛΑΜΨΑ ανήκουν δύο από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία του Συντάγματος, η «Μεγάλη Βρεταννία» και το King George
Στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας προχώρησε η ΛΑΜΨΑ για τη μίσθωση του «Elatos Resort & Health Club» στον Παρνασσό, το οποίο απέκτησε ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης, Αθανάσιος Λασκαρίδης, τον περασμένο Οκτώβριο. Η σύμβασης μίσθωσης θα έχει διάρκεια 30 ετών με δικαίωμα παράτασης ενώ περιέχει και ρητή πρόβλεψη για δυνατότητα πρόωρης λύσης της (καταγγελία) υπό τις ίδιες προϋποθέσεις για αμφότερα τα μέρη.
Στόχος της ΛΑΜΨΑ είναι ο συνδυασμός των παροχών στα ξενοδοχεία που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, δεδομένου ότι στο portfolio της ανήκουν δύο από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία του Συντάγματος, τη «Μεγάλη Βρεταννία» και το King George, καθώς και το Athens Capital Hotel.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει το 2024, έπειτα από την υλοποίηση επενδύσεων που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν γύρω στα 6 εκατ. ευρώ. Το πλάνο της εταιρείας προβλέπει την αναβάθμιση και επέκταση του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Παρνασσό.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΛΑΜΨΑ στην ανακοίνωσή της:
Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και την εγκύκλιο 45/2011 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι στο πλαίσιο στρατηγικών της αποφάσεων, προχώρησε σε σύσταση νέας Ι.Κ.Ε., κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) θυγατρικής της, με την επωνυμία «ΕΛΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», η οποία, υπό την ιδιότητα της μισθώτριας, προέβη την 01.12.2022 στην υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μισθώσεως Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος «Elatos Resort & Health Club» με την ιδιοκτήτρια εταιρεία υπό την επωνυμία «ΕΛΑΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», η οποία προσφάτως περιήλθε στον πλήρη έλεγχο του βασικού μετόχου της Εταιρείας, κ. Αθανασίου Λασκαρίδη.
Η Σύμβασης Μίσθωσης θα έχει διάρκεια τριάντα (30) ετών με δικαίωμα παράτασης ενώ περιέχει και ρητή πρόβλεψη για δυνατότητα πρόωρης λύσης της (καταγγελία) υπό τις ίδιες προϋποθέσεις για αμφότερα τα μέρη.
Το μίσθωμα διακρίνεται αφενός σε εφάπαξ ποσό το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων (€500.000) ευρώ το οποίο θα καταβληθεί εντός του Δεκεμβρίου 2022 και αφετέρου σε ετήσιο ποσό το οποίο, για λόγους ασφαλείας, θα προσδιορισθεί μόνο κατόπιν εκπόνησης των μελετών αναβάθμισης του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος «Elatos Resort & Health Club» και ανάπτυξης του σχετικού επιχειρηματικού σχεδίου βάσει οικείας εκτίμησης του ευλόγου από ανεξάρτητο εκτιμητή. Η Εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό ως προς τον προσδιορισμό του ετήσιου μισθώματος, μόλις ολοκληρωθούν τα ανωτέρω.
Σημειώνεται ότι η Σύμβασης Μίσθωσης καταρτίσθηκε με συνήθεις εμπορικούς όρους.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης