Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε ολοκληρώνεται το επενδυτικό πλάνο των 150 εκατ. ευρώ για το Grand Hyatt Athens

Πότε ολοκληρώνεται το επενδυτικό πλάνο των 150 εκατ. ευρώ για το Grand Hyatt Athens
της Εύας Οικονομάκη
Το 2023 θα κάνει το ντεμπούτο του στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή αγορά το μεγαλύτερο Grand Hyatt της Ευρώπης, το Grand Hyatt Athens στη λεωφόρο Συγγρού, μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος των 150 εκατ. ευρώ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Το project για την αναβάθμιση του ιστορικού ξενοδοχείου, που λειτουργούσε με την επωνυμία Athens Ledra, εκτός από την ανάπλασή, περιλαμβάνει την επέκτασή του στο όμορο ακίνητο το οποίο φιλοξενούσε μέχρι πρότινος τον κινηματογράφο Odeon. Το νέο Grand Hyatt Athens θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας τόσο σε επίπεδο συνεδριακών χώρων, όσο και σε επίπεδο δυναμικότητας δωματίων.

Το project

Το ξενοδοχείο, μετά τη ριζική ανακαίνισή του, υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες του τον Αύγουστο του 2018, ενώ η νέα πτέρυγα λειτουργεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, με τις τελευταίες εργασίες να εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο.
Μάλιστα, με την προσθήκη του όμορου ακινήτου, προστίθενται 227 νέα δωμάτια και σουίτες και η συνολική δυναμικότητα του νέου ξενοδοχείου ανέρχεται σε 548 δωμάτια. Στο rooftop θα λειτουργήσουν μέχρι τον Μάιο δύο εστιατόρια, με την προσθήκη ενός νέου με ασιατική κουζίνα, εκτός του Interni, ενώ πέρα από την υπάρχουσα πισίνα, αναπτύσσεται μια νέα, η οποία μαζί με εκείνη του Αιθρίου και την εσωτερική του Spa θα καταστήσουν το Grand Hyatt Athens το μοναδικό ξενοδοχείο στην ελληνική πρωτεύουσα με τέσσερις πισίνες.
Οι επιτελείς του ξενοδοχείου έχουν εστιάσει ιδιαίτερα στους συνεδριακούς χώρους και στους χώρους ποικίλων εκδηλώσεων που καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα και αγγίζουν τα 4.400 τ.μ., με το Grand Hyatt Athens να διεκδικεί πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στο επαγγελματικό και κοινωνικό τοπίο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι το ballroom Caryatids με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, που βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, θα είναι το μόνο αυτής της έκτασης στην πόλη με φυσικό φως ημέρας.
«Εχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης της, η ομάδα μας είναι περήφανη και έτοιμη με σκληρή δουλειά, δέσμευση και αποφασιστικότητα να συμβάλλει στην εδραίωση του Grand Hyatt Athens στον μεταβαλλόμενο αθηναϊκό ξενοδοχειακό καμβά. Εμπνευσή μας για το μέλλον αποτελεί η πολύπλευρη σύνθεση αισθητικής και εγκαταστάσεων που θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες και επιμελημένες υπηρεσίες», επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, Πάνος Αλμυράντης.
Μέχρι στιγμής το κόστος αγοράς των δύο οικοπέδων, η ανάπλαση των υφιστάμενων χώρων και οι νέες κατασκευές προσεγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών το αντίστοιχο ποσό εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 150 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος Knossians/Y&T Daskalantonakis έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου.

Η ταυτότητα των ακινήτων

Το project ανήκει στην αμερικανική εταιρεία real estate Hines και στην ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων Henderson Park, οι οποίες έκαναν από κοινού την πρώτη τοποθέτησή τους στο ξενοδοχειακό real estate της Αθήνας το 2017 όταν αγόρασαν το πρώην ξενοδοχείο Athens Ledra της λεωφόρου Συγγρού από πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Bank έναντι 33,05 εκατ. ευρώ, με στόχο την ανάπτυξη του πρώτου Grand Hyatt της ελληνικής πρωτεύουσας. Μετά και την αγορά, έναντι 20,5 εκατ. ευρώ, από την Hines το 2019 του όμορου ακινήτου, όπου φιλοξενείτο το πρώην Odeon Starcity, το οκταώροφο Grand Hyatt θα αποτελέσει τελικά μία μονάδα με δυναμικότητα 548 δωμάτια.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης