Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

«Η λίμνη των μικρών ξωτικών», η χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδικών σταθμών του Δήμου Κηφισιάς

«Η λίμνη των μικρών ξωτικών», η χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδικών σταθμών του Δήμου Κηφισιάς
Ένα χωριό αποκλειστικά για τους εκατοντάδες λιλιπούτειους μαθητές του Δήμου Κηφισιάς
Μύρισε Χριστούγεννα στον Δήμο Κηφισιάς, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου Νέας Κηφισιάς, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.
Ένα χωριό αποκλειστικά για τους εκατοντάδες λιλιπούτειους μαθητές του Δήμου Κηφισιάς που μαζί με τους γονείς τους απόλαυσαν μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη γιορτή γεμάτη δράσεις και εκπλήξεις που τους επιφύλασσε η μεγάλη οικογένεια των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου.
Στα καλαίσθητα σπιτάκια του παραμυθένιου χωριού τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για διαδραστικά παιχνίδια, μουσικοκινητικά δρώμενα, βιωματικά εργαστήρια ενώ επίσης παρακολούθησαν θεατρική παράσταση και αφήγηση παραμυθιού μαζί με ξυλοπόδαρους και αγαπημένους τους ήρωες.
Χρώματα, χαμόγελα, γεύσεις, μυρωδιές, ξεγνοιασιά και κυρίως καρδιές ανοιχτές, γεμάτες αγάπη και αθωότητα δημιουργούσαν ένα κλίμα ξεχωριστό στο παραμυθένιο χωριό του Αι Βασίλη. Κορυφαία στιγμή η έλευση του. Έφτασε με την άμαξα του γεμάτη δώρα και με τα ξωτικά του να δίνουν τον εορταστικό τόνο της γιορτής.
Η είσοδος του συνοδεύθηκε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, η οποία παιάνιζε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ανεκτίμητο δώρο για όλους η χαρά και η ευτυχία στα πρόσωπα των παιδιών αλλά και το πνεύμα των Χριστουγέννων που πλημμύρισε τις καρδιές όλων μας.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος βρέθηκε κοντά στα παιδιά και στους γονείς τους στην όμορφη γιορτή τους. Συνεχάρη τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής, τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους των δομών για το έργο που προσφέρουν επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά ότι προτεραιότητα του Δήμου μας είναι η φροντίδα και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Κηφισιάς, Ευάγγελος Αυλήτης ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις δομές του Δήμου μας και τόνισε ότι όλο το προσωπικό τους εργάζεται συστηματικά προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες ακόμα πιο υψηλού επιπέδου. Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την καθημερινή τους προσφορά και τη ουσιαστική συμβολή τους -με χαρά και μεράκι-στη διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου χωριού «Η Λίμνη των Ξωτικών”. «Σήμερα γίναμε όλοι παιδιά» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στο χριστουγεννιάτικο χωριό συμμετείχαν το Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, η Χριστιανική στέγη κοριτσιού Αγία Άννα, το Ίδρυμα Πέταγμα και το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου, ενώ στην είσοδο του Πάρκου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δωρεάν rapid tests.
Ο Δήμαρχος, ο Εντεταλμένος Προσχολικής Αγωγής, η Διοίκηση και το προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών εύχονται σε όλους ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους συμμετείχαν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό με τις παρακάτω δράσεις:

Δεντροστολίσματα…Θα φτιάξω , Θα στολίσω, Δεντράκι Να Γεμίσω

Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό “Σοφία Γκίκα” τα παιδιά δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια από διάφορα υλικά και τα στόλισαν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

Χριστουγεννιάτικες Κροτίδες

Ο Παιδικός Σταθμός “Βίλα Μίχλ” ασχολήθηκε με μια διαδραστική κατασκευή για όλη την οικογένεια, που αφορούσε την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, στην οποία τα παιδιά κατασκεύασαν χάρτινες κροτίδες που περιείχαν μικρές εκπλήξεις.

Χριστούγεννα σαν άλλοτε…

Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό “Β’Ερυθραίας” τα παιδιά απασχολήθηκαν με δραστηριότητες κατασκευής εμπνευσμένες από τη Μ.Ασία: Φαναράκι “Αγιά Σοφιά”,Καραβάκι ευχών, Αετούδια, στολίδια με τύπωμα.

Χριστουγεννιάτικες Καλικαντζαροσκανταλιές

Ο Βρεφικός Σταθμός “Ανθούλα Αμπατζή μαζί με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό “Χαν” δημιούργησαν δραστηριότητες στις οποίες τα παιδια έφτιαξαν παζλ με χιονάνθρωπους, ψάρεψαν Χριστουγεννιάτικα γλυκά, φωτογραφήθηκαν σαν ξωτικά, κατασκεύασαν καπέλα και γκρέμισαν τις πυραμίδες με τα δωρα.
Από τόπο αγαπημένο και από αλαργινό, τα ήθη και τα έθιμα κάνουμε εμείς, εδώ
Ο Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Ερυθραίας συμμετείχε στο χριστουγεννιάτικο χωριό με κατασκευές που είχαν άρωμα Μικράς Ασίας. Τα παιδιά, είχαν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν ένα παραδοσιακό φαναράκι, ένα υφαντό και τέλος, στολίζοντας το καραβάκι τους, έφτιαξαν ένα ημερολόγιο.

Χριστούγεννα στη Σμύρνη

Στον βρεφονηπιακό σταθμό “Γοργόνες και Μάγκες” ετοιμάστηκαν εργαστήρια διακόσμησης γουριών, στολισμού μικρών δέντρων και κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων καθώς και ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι .

Το Τρενάκι των Χριστουγεννιάτικων εθίμων

Στο Βρεφικό Σταθμό “Νέλλη Κοκκορίνου” τα παιδιά κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα επιτραπέζια στολίδια με πλαστικά μπουκάλια νερού ,τα οποία στο εσωτερικό τους περιείχαν δεντράκια από κανσόν χαρτόνι και τα παιδιά έριξαν χιόνι από γκοφρέ μπαλάκια και διακόσμησαν καδράκια από χάρτινα πιάτα στα οποία κόλλησαν εικόνες από Χριστουγεννιάτικα έθιμα ,όπως κάλαντα και ρόδια.

Αν έχεις μια ευχή στη γη κάνε τη αληθινή

Ο Βρεφικός Σταθμός ”Γιγαντονανάκια” δημιούργησε μαζί με τα παιδάκια και τους γονείς τους χριστουγεννιάτικες κάρτες. Τα παιδιά κόλλησαν, ζωγράφισαν και έγραψαν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους.

Ο Φον Στολιδάκης και ο Σερ Αλεξανδρινός

Ο “Α ‘ βρεφικός σταθμός Νέας Ερυθραίας” πραγματοποίησε δύο δράσεις, μια κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών με κουπ πατ από αλεύρι, αλάτι και νερό και ζωγραφική χριστουγεννιάτικων σχεδίων με στένσιλ πάνω σε γλάστρες από αλεξανδρινά.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης