Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

ForwardKeys: Πότε θα κορυφωθούν τα διεθνή ταξίδια των Κινέζων

ForwardKeys: Πότε θα κορυφωθούν τα διεθνή ταξίδια των Κινέζων
Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της Κίνας σχετικά με την ευκολία των ελέγχων για τον COVID, σημειώθηκε άνοδος στις κρατήσεις για πτήσεις εσωτερικού
Τα εξερχόμενα ταξίδια από την Κίνα αυξάνονται για το Σεληνιακό Νέο Έτος (22 Ιανουαρίου – 29 Ιανουαρίου 2023), αλλά θα κορυφωθούν το καλοκαίρι, αποκαλύπτει η τελευταία ανάλυση της ForwardKeys.
Όπως εκτιμάται οι γειτονικοί προορισμοί στην Ασία θα αποκομίσουν τα περισσότερα οφέλη.
Σύμφωνα με την έκθεση για τους Κινέζους ταξιδιώτες του Dragon Trail International, πάνω από το 60% θέλει να ταξιδέψει εκτός της ηπειρωτικής Κίνας το 2023.
Αυτή η ομάδα εξέφρασε υψηλές προσδοκίες για την ελευθερία των διασυνοριακών ταξιδιών φέτος. Ήταν ενθουσιασμένοι που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να χαλαρώσουν, να δουν νέα τοπία, να γνωρίσουν πολιτισμούς και να ψωνίσουν.
Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της Κίνας σχετικά με την ευκολία των ελέγχων για τον COVID, σημειώθηκε άνοδος στις κρατήσεις για πτήσεις εσωτερικού. Η Σανυά η νοτιότερη πόλη στο νησί Χαϊνάν, είναι ο πιο καυτός προορισμός.

Πηγή: ForwardKeys

Επίσης, οι προορισμοί της Νοτιοανατολικής Ασίας θα επωφεληθούν πρώτα από την επιστροφή των Κινέζων τουριστών.

Πηγή: ForwardKeys

«Όλοι αυτοί οι προορισμοί έχουν χαλαρούς κανόνες για τους Κινέζους ταξιδιώτες, δηλώνει η Nan Dai, αναλύτρια της ForwardKeys στην Κίνα.
Οι αφίξεις από την Κίνα δεν θα απαιτούν αποτελέσματα δοκιμών για COVID-19. Η απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για την Ινδονησία, η βίζα κατά την άφιξη στην Ταϊλάνδη, την Καμπότζη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όλα κάνουν ακόμα πιο εύκολο τα ταξίδια».
Ωστόσο, η έλλειψη χωρητικότητας πτήσεων και οι υψηλοί ναύλοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν το εμπόδιο για την ανάκαμψη των εξερχόμενων ταξιδιών της Κίνας το πρώτο τρίμηνο.

Πότε θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό οι Κινέζοι

«Η τρέχουσα χωρητικότητα προγραμματισμένων διεθνών πτήσεων το πρώτο τρίμηνο είναι μόνο στο 21% του επιπέδου του 2019, τονίζει η Nan Dai, λόγω των απαιτήσεων έγκρισης για δικαιώματα κυκλοφορίας και slots αεροδρομίου.
Περιμένουμε σημαντική αύξηση όταν οι αεροπορικές εταιρείες ξεκινήσουν τις πτήσεις για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν από τις 26 Μαρτίου».
Ενώ η ανάκαμψη θα ξεκινήσει σταδιακά τους πρώτους έξι μήνες του 2023, είναι σαφές ότι τα εξερχόμενα ταξίδια θα αρχίσουν πραγματικά να επιταχύνονται το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
  • Το 42% θα ταξιδέψει στο εξωτερικό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
  • Το 32% σχεδιάζει μια φθινοπωρινή απόδραση στη Χρυσή Εβδομάδα, εκτός της ηπειρωτικής Κίνας.
Η εξερχόμενη αγορά της Κίνας είναι ζωτικής σημασίας για τον παγκόσμιο τουρισμό.
Επομένως η επιστροφή του κοιμισμένου δράκου για το Σεληνιακό Νέο Έτος με υποσχέσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά τη θερινή περίοδο, θα αλλάξει το παιχνίδι για τον ταξιδιωτικό τομέα το 2023.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης