Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πάνω από 60% οι καλοκαιρινές πωλήσεις σε easyJet Holidays - Τι δείχνουν οι κρατήσεις για το Πάσχα

Πάνω από 60% οι καλοκαιρινές πωλήσεις σε easyJet Holidays - Τι δείχνουν οι κρατήσεις για το Πάσχα
Οι οικονομικές επιδόσεις της easyJet για το πρώτο τρίμηνο της ήταν πάνω από τις προσδοκίες, καθώς οι αποδόσεις ενισχύθηκαν, με τα έσοδα ανά θέση να αυξάνονται κατά 36% από έτος σε έτος
H easyJet Holidays έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις το 60% για το καλοκαίρι, καθώς η ζήτηση ξεπερνά τις προηγούμενες προβλέψεις.
Ο βραχίονας της οικονομικής αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ταξιδιών ανέφερε ισχυρή ζήτηση, πάνω από την προηγουμένως προβλεπόμενη ετήσια αύξηση κατά 30% και αναβαθμίζει τα “φιλόδοξα” σχέδια ανάπτυξης.

Τι δείχνουν οι κρατήσεις για το Πάσχα από Βρετανία

Το Πάσχα διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή «πολύ καλά» με τις αποδόσεις των εισιτηρίων να αυξάνονται κατά 24% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα πριν από την πανδημία του 2019 με μεταγενέστερο παράθυρο κράτησης.
Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία «με την ισχυρή ζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι διακοπές της easyJet πωλούνται πλέον πάνω από 60% για αυτό το καλοκαίρι, με βάση την προηγουμένως καθοδηγούμενη αύξηση 30% από έτος σε έτος».
Οι οικονομικές επιδόσεις της easyJet για το πρώτο τρίμηνο της ήταν πάνω από τις προσδοκίες, καθώς οι αποδόσεις ενισχύθηκαν, με τα έσοδα ανά θέση να αυξάνονται κατά 36% από έτος σε έτος.
«Με τις δραστηριότητες των διακοπών να μην είναι περιορισμένες και λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα επίπεδα ζήτησης, αναμένουμε τώρα να δούμε αύξηση περίπου 50% για ολόκληρο το έτος 2022», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία σε μια ενημέρωση συναλλαγών για τους τρεις μήνες έως τις 31 Δεκεμβρίου.
«Η EasyJet διακοπές παραμένει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αύξηση 161% σε πελάτες από έτος σε έτος, καθώς η ζήτηση για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ισχυρή».
Τόσο η αεροπορική εταιρεία easylet όσο και η easyJet Holidays ανέφεραν ημέρες κρατήσεων εσόδων ρεκόρ Ιανουαρίου.
Η EasyJet ανέφερε μειωμένες ζημίες προ φόρων 133 εκατομμυρίων λιρών για το τρίμηνο, από 213 εκατομμύρια λίρες την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Ο αριθμός των επιβατών για τους τρεις μήνες αυξήθηκε στα 17,5 εκατομμύρια από 11,9 εκατομμύρια με την απόδοση των εισιτηρίων να αυξάνεται κατά 21%.
Η αεροπορική εταιρεία αναμένει ότι οι παραδοσιακές απώλειες του χειμερινού εξαμήνου θα είναι «σημαντικά καλύτερες» από το προηγούμενο έτος.
Η easyJet δήλωσε ότι «ενώ παραμένουμε υπόψη οι αβέβαιες μακροοικονομικές προοπτικές σε όλο τον κόσμο, με βάση τα τρέχοντα υψηλά επίπεδα ζήτησης και ισχυρές κρατήσεις, η easyJet αναμένει να ξεπεράσει τις τρέχουσες προσδοκίες για τα κέρδη της αγοράς για ολόκληρο το έτος 2023.
Η ζήτηση για το δίκτυό μας αποδεικνύεται ισχυρά μέσω των κρατήσεων ρεκόρ για την αλλαγή του έτους.
Οι διακοπές της easyJet θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν ανάπτυξη πελατών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου, παράλληλα με τις επενδύσεις στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση ως μέρος της εκστρατείας εκπτώσεων για την αλλαγή του έτους».
Τα επικουρικά έσοδα της αεροπορικής εταιρείας στις 20,12 λίρες ανά θέση αυξήθηκαν επίσης κατά 36%.

Ισχυρή και σταθερή ζήτηση για ταξίδια το πρώτο τρίμηνο

Ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren δήλωσε πώς «έχουμε δει ισχυρή και σταθερή ζήτηση για ταξίδια το πρώτο τρίμηνο, μεταφέροντας σχεδόν 50% περισσότερους πελάτες σε σύγκριση με πέρυσι.
Πολλοί επέστρεψαν για να κάνουν κρατήσεις κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εκπτώσεων αλλαγής του έτους, όπου γεμίζαμε πέντε αεροσκάφη κάθε λεπτό τις ώρες αιχμής, που κορυφώθηκαν σε τρία Σαββατοκύριακα που έσπασαν ρεκόρ για έσοδα από πωλήσεις αυτόν τον μήνα.
Αυτή η ισχυρή απόδοση κρατήσεων, υποβοηθούμενη από την ικανότητα αλλαγής εσόδων της αεροπορικής εταιρείας, οδήγησε σε αύξηση 80 εκατομμυρίων λιρών από έτος σε έτος το πρώτο τρίμηνο με συνεχή δυναμική, καθώς οι πελάτες δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες για διακοπές για το επόμενο έτος.
Η easyJet Holidays, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναβαθμίζει τα φιλόδοξα αναπτυξιακά της σχέδια για το έτος, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης.
Συνοπτικά, αναμένουμε να δούμε τη χειμερινή μας απώλεια να μειώνεται σημαντικά το πρώτο εξάμηνο σε σύγκριση με πέρυσι.
Αυτό θα μας θέσει σταθερά στον δρόμο για την επίτευξη ενός πλήρους έτους κέρδους, όπου αναμένουμε να ξεπεράσουμε τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς, επιτρέποντας μας να δημιουργήσουμε αξία για τους πελάτες, τους επενδυτές και τις οικονομίες που εξυπηρετούμε».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης