Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πού θα κινηθούν φέτος οι τιμές στα ξενοδοχεία

Πού θα κινηθούν φέτος οι τιμές στα ξενοδοχεία
Τα ξενοδοχεία έχουν αυξήσει τους μισθούς κατά 10%, 15%, ακόμη και 20%
Ο πληθωρισμός τροφοδότησε «σούπερ επιθετικές» αυξήσεις στις τιμές στα ξενοδοχεία αυτό το καλοκαίρι, που είναι πιθανό να συνεχιστούν και το 2023.
Αυτό υπογράμμισε ο Dan Beauchamp, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων επιχειρηματικών συμβούλων της American Express Global Business Travel στην Ευρώπη, μιλώντας στο Institute of Travel Management Trending.
Όπως δήλωσε «είμαστε υπό οικονομικές πιέσεις, οι αεροπορικές εταιρείες είναι υπό οικονομικές πιέσεις, οι εταιρείες υπό οικονομικές πιέσεις. Αλλά θα προχωρήσουμε με μια στρατηγική βάσει επιτοκίων το επόμενο έτος. Οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν».
Περιέγραψε την τιμολόγηση των ξενοδοχείων ως «σούπερ επιθετική» φέτος, επισημαίνοντας ότι «το τρίτο τρίμηνο, οι τιμές ήταν 30% αυξημένες σε σχέση με το 2019 και αυτό συνεχίστηκε και στο τέταρτο τρίμηνο.
Τα ξενοδοχεία έχουν αυξήσει τους μισθούς κατά 10%, 15%, ακόμη και 20% και βλέπουμε ότι τροφοδοτείται από τα ποσοστά».
Ο Dan Beauchamp πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί ακόμη να υπολογίσει την απόδοση της επένδυσης σε ένα ταξίδι. Αλλά μπορείτε να δείτε τη συσχέτιση μεταξύ της πυκνότητας των ταξιδιών και των εσόδων».
Προέβλεψε επίσης, ότι «θα υπάρξει μικρότερος όγκος ταξιδιών. Έχουμε ήδη αρχίσει να το βλέπουμε αυτό. Τα ταξίδια επηρεάζονται ιδιαίτερα από τον πληθωρισμό».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης