Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Αύξηση 20% των προκρατήσεων σε σύγκριση με το 2019 – Συνεχίζουν να αυξάνονται τα έσοδα από τον τουρισμό

Κικίλιας: Αύξηση 20% των προκρατήσεων σε σύγκριση με το 2019 – Συνεχίζουν να αυξάνονται τα έσοδα από τον τουρισμό
"Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στη γειτονική χώρα. Πλέον, ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τις 40.000 και αλλάζει τη μοίρα ενός λαού. Και σίγουρα την πολιτική, η οποία έρχεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα», ανέφερε ο Β. Κικίλιας
«Στο μεγάλο λιμάνι το 2023 θα έχουμε 807 κρουαζιερόπλοια, έχουμε 55% home porting, δηλαδή έρχονται εδώ μένουν, κοιμούνται, ξοδεύουν, τρώνε ψωνίζουν και τα λοιπά. Επιπλέον, 1,44 εκατ. επιβάτες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αύξηση 5% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019 και 8% αύξηση στο spending – στις δαπάνες των καταστημάτων. Για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι και το φθινόπωρο του 2023 οι προκρατήσεις φαίνεται πως είναι 20% πάνω, σε σχέση με το 2019», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο MEGA υπογράμμισε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό συνεχίζουν να αυξάνονται.
Όπως είπε, «τα έσοδα των Ελλήνων συνεχίζουν να αυξάνονται. Δεκέμβριο του 2022, Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2023. Είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας και πάει αδιαμεσολάβητα στην ελληνική οικογένεια και στην ελληνική επιχείρηση»
Υπενθύμισε ότι έγινε κλήρωση 30 Ιανουαρίου για 125.000 ψηφιακά voucher για τον χειμερινό τουρισμό, σημειώνοντας πως 105 εκατ. ευρώ έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».
Κάνοντας αναφορά στη δυσκολία στελέχωσης των επιχειρήσεων τουρισμού με προσωπικό, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι είναι η βαριά μας βιομηχανία και πρέπει να την στηρίξουμε. Γίνονται προσπάθειες από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να βρεθούν τρόποι να στηρίξουμε και άλλο τον τουρισμό μας. Πρέπει να χαιρετίσω την συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων για την αύξηση 10% στους μισθούς με τη συλλογική σύμβαση εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια».

Για Τουρκία

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, με φόντο και την τραγωδία από τους σεισμούς στην Τουρκία, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «καταλαβαίνουμε την απειλή εξ Ανατολών και είναι κάτι που το βιώνουμε αιώνες άρα, ένα γεγονός, ένα τραγικό γεγονός αποδεικνύει ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές και η συμβολή των διασωστών, των εθελοντών σημαντική. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στη γειτονική χώρα. Πλέον, ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τις 40.000 και αλλάζει τη μοίρα ενός λαού. Και σίγουρα την πολιτική, η οποία έρχεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα».
Πρόσθεσε πως «αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι αλλιώς έρχονται τα πράγματα στη ζωή, είναι κάποια πράγματα που είναι πάνω από τον άνθρωπο και γι’ αυτό αλλιώς πρέπει να έρχονται τα πράγματα στην πολιτική και την διπλωματία. Πρέπει να υπάρχει πάντα ένα μίνιμουμ συνεννόησης, το έχει επισημάνει πολλάκις ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και τα ευρωπαϊκά φόρα και στις διμερείς σχέσεις. Ο Erdogan ξεκίνησε ως ευρωπαϊστής, υπηρετούσε όμως την στρατηγική του όλα αυτά τα χρόνια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας θεωρεί ότι με άλλο τρόπο θα αποκτήσει αυτά που θέλει. Όμως, αξία της ανθρώπινης ζωής υπερβαίνουν όλη αυτή την κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης