Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κεφαλογιάννη: Εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό το 2023 - Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης

Κεφαλογιάννη: Εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό το 2023 - Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης
Εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο για επενδύσεις στον κλάδο της φιλοξενίας, αλλά και στο σκέλος των υποδομών, ανέφερε η  Όλγα Κεφαλογιάννη
Το 2023 είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, τόσο από πλευράς αφίξεων, όσο και εσόδων, όπως δείχνουν τα έως σήμερα διαθέσιμα στοιχεία και μάλιστα, πάνω ακόμα και από τα προ πανδημίας επίπεδα, κατατάσσοντας τη χώρα μας μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως, τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η κα Κεφαλογιάννη μιλώντας στις εργασίες του 5ου συνεδρίου «Ελληνικός Τουρισμός Μια Εθνική Υπόθεση», σημείωσε ωστόσο πως οι εποχές της λογικής των ρεκόρ έχουν περάσει και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η μεγάλη εικόνα και όχι η εφήμερη χρονιά.
«Στόχος μας είναι να εδραιώσουμε την Ελλάδα ως έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό που διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε διεθνές επίπεδο, την αυθεντικότητα και τις ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες», υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας πως «εργαζόμαστε εντατικά και με λεπτομερές σχέδιο για να θέσουμε ισχυρά θεμέλια για το αύριο του ελληνικού τουρισμού και να δημιουργήσουμε σήμερα τις συνθήκες, για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης, με όραμα και στόχο τη βιωσιμότητα».
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υπουργός, στόχος είναι «να δημιουργήσουμε σήμερα τις συνθήκες, για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης, με όραμα και στόχο τη βιωσιμότητα. Με γνώμονα το μέτρο και την ισορροπία, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, τον σεβασμό στον άνθρωπο και στις τοπικές κοινωνίες. Και βεβαίως με μέριμνα για τη διαφύλαξη και προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος».
Μάλιστα η κα Κεφαλογιάννη έκανε ειδική αναφορά στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, έναν τομέα στον οποίο, όπως είπε, ο τουρισμός εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή, αφού εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο για επενδύσεις στον κλάδο της φιλοξενίας, αλλά και στο σκέλος των υποδομών.
Αναφερόμενη στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η υπουργός επεσήμανε:
- Τα έργα υποδομής, όπως αναβάθμιση τουριστικών λιμένων και εγκαταστάσεων ορεινού τουρισμού
- Την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, ο αγροτουρισμός και ο καταδυτικός τουρισμός
- Την ενίσχυση της ειδίκευσης των απασχολούμενων στον τουρισμό
- Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και των υπηρεσιών του.
Τέλος, η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού για την ενίσχυση του τουρισμού που αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», η υπουργός το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γιατί αφορά στην επέκταση και την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.
Συμπλήρωσε ότι ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ξεκινά τον Ιανουάριο του 2024 με αυξημένους πόρους για περισσότερους δικαιούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης