Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Aegean: Ανάπτυξη σε 4 πυλώνες το 2024 - Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή με νέα αεροπλάνα και νέα προϊόντα

Aegean: Ανάπτυξη σε 4 πυλώνες το 2024 - Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή με νέα αεροπλάνα και νέα προϊόντα
Το 2024, η Aegean θα διαθέσει 19,5 αεροπορικές θέσεις σε 47 χώρες και 155 προορισμούς
Νέοι προορισμοί προς Ανατολάς, ενίσχυση παρουσίας στις νέες και παραδοσιακές αγορές, ενίσχυση δικτύου με έμφαση στο Αεροδρόμιο των Αθηνών (ΔΑΑ) και Θεσσαλονίκης (SKG) για την άμβλυνση της εποχικότητας με σύνδεση διεθνών προορισμών... 
«Έχουμε το μέταλλο που είναι οι άνθρωποι μας» είπε ο Δημήτρης Γερογιάννης στο Dubai στις 16η Μαίου 2024.

Βγάζει πορεία προς Ανατολάς

Χαράσσει νέα ρότα προς την Ινδία και την Κεντρική Αφρική με νέα αεροσκάφη και νέα εν πτήσει προϊόντα, ενισχύει την αυξανόμενη δυναμική της αγοράς στην Μέση Ανατολή –Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία- μεταξύ άλλων με νέες συνεργασίες, όπως με την Saudia την αεροπορική της Σαουδικής Αραβίας, προσθέτοντας τον κωδικό της στις πτήσεις της Saudia από και προς Τζέντα και Ριάντ, ενώ η Saudia τον κωδικό της στις πτήσεις της AEGEAN από και προς Τζέντα και Ριάντ.

Ενισχύει τις αγορές προς Δυσμάς

Ενδυναμώνει την παρουσία της στις παραδοσιακές της αγορές όπως είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία η Κύπρος, η Τουρκία, αυξάνοντας τις πτήσεις της, και την διαθεσιμότητα των θέσεων.
Το 2024, η Aegean θα διαθέσει 19,5 αεροπορικές θέσεις σε 47 χώρες και 155 προορισμούς, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας στο Dubai με αφορμή τα 25 χρόνια παρουσίας της.

Εκπαίδευση πιλότων και κέντρο βαριάς συντήρησης αεροσκαφών

Την ίδια στιγμή ολοκληρώνει την μετάβαση της από το κτίριο του αεροδρομίου νούμερο 57 στο 56, και επενδύσει στην εκπαίδευση των πιλότων και των πληρωμάτων καμπίνας με την δημιουργία πρώτου σύγχρονου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα σε συνεργασία με την CAE Μαδρίτης, μίας από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες στην αεροπορική εκπαίδευση.
Ήδη η Aegean διαθέτει υποδομές για την λειτουργία 7 προσομοιωτών πτήσεων.
Στα τέλη του 2023 παραδόθηκαν οι πρώτοι 4 προσομοιωτές εκ των οποίων οι 3 ήδη είναι σε λειτουργία καλύπτοντας τις ανάγκες τόσο της AEGEAN όσο και τρίτων αεροπορικών εταιρειών.
Αξιοσημείωτο ότι το 2023 η ελληνική αεροπορική παρείχε υπηρεσίες βαριάς συντήρησης σε πελάτες τρίτους ενώ μέσα στο 2024 και συγκεκριμένα στις επόμενες εβδομάδες, ο κόμβος συντήρησης αεροσκαφών θα τεθεί υπό πλήρη λειτουργία.

Απογείωση Δικτύου

Στα στρατηγικά της σχέδια πλέον της ενίσχυσης του Αεροδρομίου των Αθηνών και η ενίσχυση του αεροδρόμιου της Θεσσαλονίκης με προσθήκη νέων πτήσεων και αύξηση των αεροπορικών θέσεων.
Ο στόχος των σχεδίων η άμβλυνση της εποχικότητας στην ελληνική περιφέρεια, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη διασυνδεσιμότητα του δικτύου με διεθνείς αεροπορικούς κόμβους,

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης