Πέντε νέους προορισμούς ανοίγει το 2025 η Sky express: Αμβούργο, Βερολίνο, των ομωνύμων κρατιδίων Αμβούργου και Βερολίνου, Λισαβόνα, Λυών, Μαδρίτη, φτάνοντας τους 26 προορισμούς στο εξωτερικό και 33 εσωτερικού.
Παράλληλα, προσθέτει στην γραμμή δύο ακόμα νέα αεροσκάφη Airbus 320neo το καλοκαίρι ανεβάζοντας τον στόλο των αεροσκαφών της -Airbus και ATR- στα 29.
Το 2024 για την Sky express ήταν κομβικό για την ανάπτυξη της, η οποία μεταξύ άλλων προσέθεσε επί πλέον αεροπορικές θέσεις στις πτήσεις για Φρανκφούρτη, Βαρσοβία και Ντύσελντορφ.
Τα τρία κύρια κομβικά σημεία του 2024
- Η Sky express μέτρησε από 5 εκατομμύρια επιβάτες εξωτερικού και εσωτερικού
- Επέκτεινε το διεθνές δίκτυο της με την προσθήκη 7 νέων προορισμών
- Αύξησε το στόλο των αεροσκαφών της με 6 νέα αεροσκάφη, ενισχύοντας το μερίδιο της στην αγορά στο 12% από 2,5% το 2019 που ξεκίνησε να λειτουργεί η αεροπορική.
Χαρακτηριστική η δήλωση της Διευθύντρια Επικοινωνίας και Marketing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ΑΙΑ Ιωάννας Παπαδοπούλου: Το αεροδρόμιο της Αθηνών αναπτύσσεται παράλληλα με την Sky express. Στο συν 25% το η ανάπτυξη του Αεροδρομίου από το 2019 μέχρι σήμερα, στο συν 12% η ανάπτυξη της Sky express από το 2019 μέχρι σήμερα. Ο Διεθνής Αερολιμένα Αθηνών ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο μεγάλο άλμα ανάπτυξης, επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις του, παράλληλα και η Sky express».
Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου το Αεροδρόμιο των Αθηνών σημείωσε ανάπτυξη 4% τους πρώτους 5 μήνες του 2025 στο δίκτυο εσωτερικού και 31% στο διεθνές δίκτυο με το μερίδιο της Sky express στο Αεροδρόμιο να κυμαίνεται στο 13%.
Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών