Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ορισμένα πρόσωπα κλειδιά διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην ΤτΕ με κορυφαίο τον Γ. Προβόπουλο – Ποιοι ισχυροποίησαν το προφίλ της ΤτΕ;

Ορισμένα πρόσωπα κλειδιά διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην ΤτΕ με κορυφαίο τον Γ. Προβόπουλο – Ποιοι ισχυροποίησαν το προφίλ της ΤτΕ;
Η ΤτΕ κατάφερε την ολική επαναφορά των τραπεζών
Ο θεσμός της Τράπεζας της Ελλάδας αποδείχθηκε ανώτερος των περιστάσεων κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής και τραπεζικής κατάρρευσης.
Μέσω συνθηκών βίαιης κατάρρευσης κατάφερε την ολική επαναφορά των ελληνικών τραπεζών από τον μονόδρομο της καταστροφής που είχαν ακολουθήσει στην λεωφόρο της ανάστασης.
Η ΤτΕ διαδραμάτισε όχι απλά πρωταγωνιστικό ρόλο, άλλαξε τον ρου της τραπεζικής ιστορίας.
Διέσωσε κεφαλαιακά τις τράπεζες, ριζικά αναδιάταξε τον κλάδο δημιουργώντας 4 σχετικά ισότιμες τράπεζες στο ελληνικό banking.
Το banking του σήμερα είναι απόρροια των πρωτοβουλιών της ΤτΕ των τελευταίων 6 ετών και της διοίκησης Προβόπουλου.
Ο Προβόπουλος υπήρξε ο πυρήνας όλου του σχεδιασμού, σχεδιασμού διάσωσης των τραπεζών που οδήγησε και στην διάσωση της οικονομίας.
Ο Προβόπουλος αποδείχθηκε μεγάλη φυσιογνωμία στο banking, άνθρωπος ικανός, δραστήριος και οραματιστής.
Μαζί με τον Προβόπουλο υπήρξαν ορισμένα πρόσωπα που έδωσαν για 6 χρόνια την ζωή τους για την επίτευξη του μεγάλου σκοπού να διασωθεί ο κλάδος όταν όλα γύρω κατέρρεαν.
Τα πρόσωπα αυτά  ή μέρος των προσώπων αυτών για να μην αδικήσουμε κανένα ήταν
1)Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου Γενικός Διευθυντής στην ΤτΕ ειδικός συνεργάτης του Προβόπουλου και στέλεχος που είχε αναλάβει την εφαρμογή του μνημονίου στο ελληνικό banking.
Ο Χριστοφόρου αποτέλεσε την ασπίδα προστασίας της ΤτΕ στις σκόπιμες επιθέσεις ορισμένων κύκλων, συμμετείχε με θετικό και παρεμβατικό ρόλο σε όλες τις κρίσιμες μεγάλες αποφάσεις της ΤτΕ και το κυριότερο με τις προτάσεις που υπέβαλλε διασφάλισε ώστε οι τράπεζες…να εναρμονιστούν με τις επιταγές τις Τρόικα για τον κλάδο.
Ήταν πάντα παρόν σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις (good και bad bank τραπεζών, αναδιαρθρώσεις και συγχωνεύσεις, stress tests κ.α.) και πολλές φορές μαζί με τον Γ. Προβόπουλο ήραν αδιέξοδα, βοήθησαν τις τράπεζες με προβλήματα, στήριξαν τον κλάδο ουσιαστικά και ισορροπημένα.
Η ΤτΕ είναι ο επόπτης των τραπεζών αλλά δεν είναι απέναντι από τις τράπεζες είναι δίπλα στα προβλήματα τους.
Η ΤτΕ έχει ένα στόχο να δημιουργήσει εκ νέου υγιείς τράπεζες αυτό έχει ανάγκη η οικονομία.
2)Επίσης πρόσωπα όπως η Βασιλική Ζάκκα της εποπτείας, η Σεληνιωτάκη της εποπτείας ιδιωτικής ασφάλειας, ο Σπύρος Παντελίας του συμβουλίου νομισματικής πολιτικής ο Σπύρος Ζάρκος και άλλα στελέχη αποτέλεσαν μαζί με τους υποδιοικητές Παπαδάκη και Λουρή τα πρόσωπα που στήριξαν καταλυτικά την ΤτΕ στα 6 χρόνια ιστορικών αλλαγών στο ελληνικό banking.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης