Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οριστικό το deal Aspis bank με Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – Πότε ξεκινάει η αύξηση

tags :
Οριστικό το deal Aspis bank με Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – Πότε ξεκινάει η αύξηση
Στις αρχές της εβδομάδας συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της Aspis bank ώστε να οριστικοποιήσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου με την έκδοση 128 εκατ μετοχών.
Με βάση ασφαλείς πληροφορίες στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου θα εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης από την ΕΚ και τις αρχές του χρηματιστηρίου.
Η αύξηση κεφαλαίου θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου πιθανότατα η διαπραγμάτευση του δικαιώματος να ξεκινήσει στο διάστημα μεταξύ 15 και 19 Μαρτίου.
Πηγές στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναφέρουν ότι παραμένουν προσηλωμένοι στον αρχικό στόχο που είναι η συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Aspis bank με στόχο να αποκτήσουν έως και το 32,9% της τράπεζας.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Aspis bank διαθέτει 64 εκατ μετοχές και θα εκδώσει 128 εκατ μετοχές δηλαδή συνολικά 192 εκατ μετοχές το ΤΤ θα αποκτήσει έως και 63,3 εκατ μετοχές καταβάλλοντας περίπου από 40 έως 43 εκατ ευρώ.
Το ύψος της αύξησης προσδιορίζεται περίπου στα 85 με 90 εκατ ευρώ και η τιμή θεωρητικά θα μπορούσε να κινηθεί μεταξύ 0,60 ευρώ έως τα 0,7 ευρώ.
Η μετοχή στο ΧΑ της Aspis bank διαπραγματεύεται στα 0,79 ευρώ.
Οι εξελίξεις αυτές μετά μάλιστα και την αδυναμία της Commercial Value να συμμετάσχει στην αύξηση ανοίγουν ξεκάθαρα τον δρόμο ώστε το ΤΤ να αποκτήσει έως και το 32,9% της Aspis bank.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι άπαξ  και συμμετέχει στην αύξηση το ΤΤ θα πρέπει να θεωρείται ότι αλλάζουν τα δεδομένα και η αύξηση πλέον έχει μεγάλες πιθανότητες να καλυφθεί.
Το ΤΤ λειτουργεί συνολικά ως εγγυητής και διασφαλίζει την ομαλή πορεία της Aspis bank η οποία είναι αξιοσημείωτο ότι τα κατάφερε να ξεπεράσει τους σκοπέλους.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης