Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σ. Παντελιάς: Το ΤΤ θα συμμετάσχει στην αμκ της Aspis αλλά δεν θα αναλάβει βάρη

Σ. Παντελιάς: Το ΤΤ θα συμμετάσχει στην αμκ της Aspis αλλά δεν θα αναλάβει βάρη
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Aspis bank και θα διαδραματίσει τον ρόλο του στρατηγικού επενδυτή αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα εμπλακεί αναλαμβάνοντας βάρη της τράπεζας αναφέρει ο Σπύρος Παντελιάς αντιπρόεδρος του ΤΤ στο www.bankingnews.gr
Η Aspis bank ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στην εξυγίανσης της και με βάση τον σχεδιασμό καθ’  όλο το 2010 η σχέση μετόχου ΤΤ με την Aspis bank δεν θα μεταβληθεί , από το 2011 είναι ανοικτό το ενδεχόμενο απορρόφησης.
Ποιο είναι το μήνυμα του ΤΤ θα στηρίξει την αύξηση , θα βοηθήσει κεφαλαιακά και από πλευράς ρευστότητας αλλά δεν θα καλύψει προβλήματα αν υπάρξουν π.χ. με εκκρεμότητες της Aspis bank με τους παλαιούς της μετόχους.
Πάντως στις 16 Μαρτίου ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου της Aspis bank.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα η αποκοπή του δικαιώματος θα πραγματοποιηθεί 10 Μαρτίου.
Η διαπραγμάτευση του δικαιώματος θα πραγματοποιηθεί  μεταξύ 16 και 23 Μαρτίου ενώ η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση θα είναι μεταξύ 16 και 30 Μαρτίου.
Η αύξηση κεφαλαίου θα είναι ύψους 76,876 εκατ ευρώ  με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με την έκδοση 128.128.108 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ  σε αναλογία 2 νέες μετοχές προς 1 παλαιά μετοχή.
Με την αύξηση και εφόσον καλυφθεί πλήρως  το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας θα ανέρχεται σε 115.315.297 ευρώ  και θα διαιρείται σε 192.192.162 κοινές  ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,60 εκάστη.
Στην αύξηση όπως έχει τονιστεί θα συμμετάσχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο θα αποκτήσει έως και το 32,9% καταβάλλοντας περίπου 36 με 37 εκατ ευρώ.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης