Τραπεζικά νέα

Ο Τσίπρας συνάντησε τον έμπειρο Προβόπουλο θέλοντας να φανεί συστημικός και να προλάβει τα χειρότερα

Ο Τσίπρας συνάντησε τον έμπειρο Προβόπουλο θέλοντας να φανεί συστημικός και να προλάβει τα χειρότερα
Ο Γ. Προβόπουλος αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, αξιοπιστίας και σοβαρότητας στις κρίσιμες στιγμές.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία.
Συνάντησε τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος  Γιώργο Προβόπουλο, τον πολύπειρο Προβόπουλο ώστε να συζητήσουν εναλλακτικά πλάνα στην περίπτωση που προκληθεί bank run ή χάος από επιπόλαιες δηλώσεις ή προκληθεί σκοπίμως χάος.
Ο Τσίπρας θέλησε με τον τρόπο αυτό να δείξει ότι συμπεριφέρεται συστημικά, επιζητεί λύσεις για την σταθερότητα και την συστημική ευστάθεια.
Το παράδοξο είναι ότι ο Τσίπρας αναγνώρισε στο πρόσωπο του Γ. Προβόπουλου τον τεχνοκράτη, τον αποτελεσματικό κεντρικό τραπεζίτη που ο Σαμαράς αντικατέστησε με ένα και μόνο κριτήριο….για να βολέψει τον Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ και με τις επιπόλαιες δηλώσεις του να προκαλεί την οργή τραπεζιτών, πολιτικών και της κοινωνίας.
Ο Προβόπουλος από την συνάντηση αυτή όχι μόνο αναδεικνύεται σε συστημικό παράγοντα υπερκομματικού χαρακτήρα καθώς αναγνωρίζεται και από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενός αριστερού κόμματος.
Η συνάντηση αυτή καλώς πραγματοποιήθηκε, άπαξ και ο Στουρνάρας ως θεσμικός παράγοντας, νυν κεντρικός τραπεζίτης απέδειξε ότι είναι κομματικός τραπεζίτης.
Ταυτόχρονα ο Τσίπρας πέρασε και ένα μήνυμα, μια σημειολογία, ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και ζητάει την άποψη έμπειρων στελεχών για να βρει λύσεις.
Ο Προβόπουλος παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο και τις εναλλακτικές για να αποτραπεί ένα bank run ενώ συζητήθηκαν και ευρύτερα θέματα όπως δομή και διάρθρωση τραπεζών, διοικήσεις και άλλα.
Το ουσιώδες στοιχείο πάντως είναι ότι μετά την πρώτη συνάντηση, θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση Τσίπρα – Προβόπουλου φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατανοήσει ότι χρειάζεται την γνώση και την εμπειρία ακόμη και στελεχών που δεν ανήκουν στην αριστερά.
Ο Γ. Προβόπουλος αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, αξιοπιστίας και σοβαρότητας στις κρίσιμες στιγμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης