Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

BNP Baribas: Ήρθε η ώρα να λάμψει η ΕΚΤ - Θα μετρήσει το μέγεθος των ομολόγων που θα αγοραστούν

BNP Baribas: Ήρθε η ώρα να λάμψει η ΕΚΤ - Θα μετρήσει το μέγεθος των ομολόγων που θα αγοραστούν
H BNP Paribas συνεχίζει να παραμένει short και να βλέπει περαιτέρω πτώση του ευρώ
Ήρθε η ώρα να λάψει η ΕΚΤ αναφέρει σε έκθεση της η Γαλλική τράπεζα BNP Paribas.
Η ΕΚΤ θα βρεθεί στο επίκεντρο την νέα εβδομάδα καθώς στις 22 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με αγορές κρατικών ομολόγων. 
Η πλειοψηφία των επενδυτών προσβλέπει σε σημαντική διεύρυνση των αγορών περιουσιακών στοιχείων μέσω αγοράς κρατικών ομολόγων.
Οι αποφάσεις της ΕΚΤ λαμβάνονται σε μια περίοδο όπου ο πληθωρισμός καθίσταται εμφανές πρόβλημα στην Ευρώπη και ταυτόχρονα το ευρώ συνεχίζει να διολισθαίνει.
Η ΕΚΤ με την απόφαση της να προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων θα κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των αγορών ενώ θα πετύχει τον στόχο για πληθωρισμό 2% σε εύλογο βάθος χρόνου, ωθώντας τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα καθώς οι τιμές των ομολόγων θα ενισχυθούν σημαντικά. 
Για το λόγο αυτό, η BNP επισημαίνει ότι απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις, καθώς το ευρώ μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά στην ανακοίνωση του "γεγονότος"
Κατά την αξιολόγηση των δυνητικών επιπτώσεων στον πληθωρισμό, η αγορά πιθανότατα θα επικεντρωθεί κυρίως στο μέγεθος του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.
Κατά την BNP Paribas η προσοχή πρέπει να επικεντρωθεί στον ευρύτερο στόχο του ισολογισμού της ΕΚΤ.
Η Γαλλική τράπεζα παραμένει βραχυχρόνια short στο ευρώ έναντι του δολαρίου, βλέπει περαιτέρω διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης