Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Barclays Capital: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να πετύχει... το ελληνικό χρηματιστήριο +60%

Barclays Capital: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να πετύχει... το ελληνικό χρηματιστήριο +60%
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας και ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και άμεσα βρεθεί λύση είναι πιθανό να αναιρεθεί το σενάριο των 550 με 500 μον...
Σε μια άκρως ρηξικέλευθη άποψη προβαίνει στέλεχος της βρετανικής τράπεζας Barclays Capital για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε στο bankingnews.gr «αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να υλοποιήσει όσα έχει παρουσιάσει χωρίς να υπάρξει συστημικό σοκ ή χάος δηλαδή υπάρξει συμφωνία της Ελλάδος με την Ευρώπη σε μια λογική ιστορικού συμβιβασμού τότε δεν αποκλείεται το ελληνικό χρηματιστήριο να αποτελέσει πάλι μεγάλο πόλο έλξης των ξένων κεφαλαίων.
Οι ξένοι θέλουν να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και θα προχωρήσει σε αναπτυξιακές στρατηγικές.
Αν αντί για λιτότητα, υιοθετηθεί μια άλλη στρατηγική που και μεταρρυθμίσεις υπάρξουν και ανάπτυξη επιτευχθεί το ελληνικό χρηματιστήριο ως προεξοφλητικός μηχανισμός θα βρεθεί στο +60% δηλαδή στις 1300 μονάδες από 800 μονάδες περίπου της τρέχουσας περιόδου».
Είναι ίσως η πρώτη φορά που καταγράφεται η εκτίμηση αυτή από στέλεχος ξένου οίκου ωστόσο
1)Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και την Ευρώπη και είναι βέβαιο ότι θα επιχειρηθούν κινήσεις εντυπώσεων στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής τακτικής και δεν είναι βέβαιο ότι η αγορά θα τις αξιολογήσεις όλες αυτές τις κινήσεις θετικά.
2)Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει και πετύχει μια ριζική λύση για το χρέος μέσω haircut θα πρόκειται για λύση τεράστιας εθνικής σημασίας.
Αν συνέβαινε μια τέτοια εξέλιξη με την αποδοχή της Ευρώπης το ελληνικό χρηματιστήριο θα οδηγείτο σε ένα εντυπωσιακό ράλι.
3)Ακόμη το fair value είναι οι 750 μονάδες για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Ακόμη δεν έχει αναιρεθεί η ολοκλήρωση της πτώσης στις 550-500 μονάδες.
Όμως αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας και ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και άμεσα βρεθεί λύση είναι πιθανό να αναιρεθεί το σενάριο των 550 με 500 μονάδων.
Επειδή αυτό ακόμη αποτελεί υπόθεση και όχι βεβαιότητα το πολύ κακό σενάριο των 550 με 500 μονάδων συνεχίζει να παραμένει στο προσκήνιο.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης