Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Reuters: Έκθεση ιδεών οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις - Η ΕΕ αναμένει άμεσα τις επίσημες προτάσεις

Reuters: Έκθεση ιδεών οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις - Η ΕΕ αναμένει άμεσα τις επίσημες προτάσεις
Η ΕΕ ακόμη και σήμερα Δευτέρα περιμένι τις επίσημες προτάσεις της Ελλάδος....
Η ΕΕ αναμένει άμεσα τις επίσημες ελληνικές θέσεις, κοστολογημένες και συγκεκριμένες και όχι μια έκθεση ιδεών...αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.
Η ελληνική πλευρά ανέφερε ότι έχει στείλει προς διαπραγμάτευση μια λίστα μεταρρυθμίσεων στοχεύοντας σε 3 δισεκ. έσοδα, ωστόσο πηγές στο Brussels Group αναφέρουν ότι οι προτάσεις της Ελλάδος....είναι έκθεση ιδεών και δεν μπορούν να υποβληθούν στο Eurogroup που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να υλοποιηθεί πριν τις 6 Απριλίου του 2015.
Με βάση αξιωματούχο, η Ελλάδα δεν υπέβαλλε συγκεκριμένες προτάσεις αλλά ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην σύνταξη μιας λίστας μεταρρυθμίσεων.
Ενδεχομένως άμεσα ακόμη και σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου να υποβληθούν οι επίσημες προτάσεις.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt σε μια συνέντευξη που θα δημοσιευθεί σήμερα Δευτέρα ότι η ΕΕ αναμένει την λίστα μεταρρυθμίσεων. 
Είναι σαφές ότι πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο.
Χάσαμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να λύσουμε τα τεχνικά ζητήματα ανέφερε ο Dombrovskis
Επίσης, μιλώντας για την Die Welt, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού CSU Gerda Hasselfeldt (Γκέρντα Χάσσελφελτ),  σύμμαχος της Γερμανίδας Καγκελάριου Α. Merkel, κάλεσε την Ελλάδα να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις αντί για αόριστες δεσμεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης