Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στα 650 εκατ ευρώ η ρευστότητα της MIG – Οι συγκυριακές ζημίες, το μέρισμα και η Geniki bank

tags :
 Στα 650 εκατ ευρώ η ρευστότητα της MIG – Οι συγκυριακές ζημίες, το μέρισμα και η Geniki bank
Με 650 εκατ ευρώ ρευστότητα, με ισορροπημένο ισολογισμό και πολυσχιδής δραστηριότητες ο όμιλος της MIG προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του με στόχο την ενίσχυση των αποτελεσμάτων για το 2010 που διαφαίνεται παρά την κρίση θετικότερη χρονιά για τον όμιλο.....
Το 2010 η MIG θα εμφανίσει θετικότερα αποτελέσματα
Το 2009 η MIG λόγω του έκτακτου φόρου αλλά και της εγγραφής της Olympic Air θα εμφανίσει ζημίες στον ισολογισμό της. Οι ζημίες αυτές όμως είναι συγκυριακές και προέρχονται από φόρο που επιβλήθηκε  εφάπαξ και βεβαίως την Olympic Air η οποία μετά την συγχώνευση με την Aegean θα μετατραπεί σε κέρδος.
Από άποψης λειτουργικών εσόδων φαίνεται ότι υπάρχει βελτίωση λόγω των καλών αποδόσεων του Υγεία , της Vivartia και άλλων εταιριών.
Η MIG θα ανακοινώσει αποτελέσματα στις 30 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η MIG διανείμει μέρισμα υπό την επιστροφή κεφαλαίου και πιθανώς να ακολουθήσει αυτή την πολιτική και για την χρήση 2009.
Η ρευστότητα της MIG  η οποία μετά το ομολογιακό έφθασε στα 650  εκατ ευρώ θα αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για τον όμιλο της Marfin ώστε να εκμεταλλευθεί ευκαιρίες εξαγορών.
Εν τω μεταξύ με  ποσοστό 4,74% ή 16,84 εκατ μετοχές φέρεται να ελέγχει η MIG στην Geniki bank ένδειξη ότι κάτι σχεδιάζεται κάτι κυοφορείται.
Σημειώνεται ότι η Societe Generale κατέχει το 54% της τράπεζας.
Προφανώς η κίνηση της MIG εξυπηρετεί τις εξής σκοπιμότητες
1)Η MIG σχεδιάζει να αποκτήσει τον έλεγχο της τράπεζας αν αποφασίσει να αποχωρήσει η Societe Generale παρ΄ ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαντάζει πιθανό ωστόσο η Geniki θα προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίου.
2)Η MIG εμφανίζεται ως θεματοφύλακας εφοπλιστών και άλλων μετοχών στην Geniki bank.
Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι η MIG να έχει χτίσει στρατηγική θέση με στόχο αν αποφασίσει να πωλήσει η Societe Generale να αποκτήσει τον έλεγχο της Geniki bank.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης