Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το plan B ήταν σε γνώση του Τσίπρα (προφανώς και ήταν) – Μέρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο για την δημοκρατία

Το plan B ήταν σε γνώση του Τσίπρα (προφανώς και ήταν) – Μέρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο για την δημοκρατία
Αν το μνημόνιο είναι τραγικό, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα σήμαινε για την ελληνική κοινωνία αν περνούσαν οι απόψεις και οι σχεδιασμοί των Βαρουφάκη και Λαφαζάνη.
Οι αποκαλύψεις για τα σχέδια του Βαρουφάκη του πρώην υπουργού Οικονομικών ότι σχεδίαζε παράλληλο τραπεζικό σύστημα ή είχε χακάρει ή υποκλέψει τα ΑΦΜ των πολιτών δεν είναι το μεγάλο μυστικό.
Τα ΑΦΜ βρίσκονται στο ΤΑΧΙS και προφανώς το υπουργείο Οικονομικών έχει άμεση πρόσβαση.
Το πρόβλημα δεν είναι τα μέτρα που σχεδίαζε να λάβει η ελληνική κυβέρνηση αν αποτύγχανε η διαπραγμάτευση αλλά το γεγονός ότι σχεδίαζε την επόμενη ημέρα ερήμην του λαού.
Την διαπραγμάτευση της Ελλάδος με τους δανειστές δεν την πραγματοποίησε ο ελληνικός λαός αλλά μια ομάδα αριστερών πολιτικών που εξ ονόματος του ελληνικού λαού σχεδίαζαν…την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ.
Ο Βαρουφάκης λοιπόν είχε σχεδιάσει το plan b και το ερώτημα είναι ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός, ο προϊστάμενος του Βαρουφάκη δεν γνώριζε απολύτως τίποτε;
Ο Βαρουφάκης καρατομήθηκε από τους ευρωπαίους και τον Τσίπρα ενώ ο Τσίπρας εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι δεν υιοθέτησε το plan B.
Όμως μπορεί ένας υπουργός Οικονομικών να σχεδιάζει το plan b της Ελλάδος ερήμην του ελληνικού λαού;
Μπορεί ένας υπουργός να σχεδιάζει το μέλλον της Ελλάδος χωρίς να είναι σε γνώση του πρωθυπουργού;
Αποκλείεται.
Ο Τσίπρας είχε πλήρη εικόνα για το τι σχεδίαζε ο Βαρουφάκης.
Ταυτόχρονα οι κατά καιρούς δηλώσεις του Λαφαζάνη πρώην υπουργού της κυβέρνησης της Αριστεράς ότι σχεδίαζαν να υφαρπάξουν τα αποθέματα της ΤτΕ αποδεικνύουν ότι μια κάστα αριστερών, προσπάθησαν επικαλούμενοι το συμφέρον του λαού αλλά δυστυχώς εν αγνοία του ελληνικού λαού να εκτροχιάσουν την Ελλάδα.
Ο Τσίπρας δεν γνώριζε αυτά τα σχέδια;
Ο Βαρουφάκης και ο Λαφαζάνης σχεδίαζαν επαίσχυντα πλάνα για το μέλλον του ελληνικού λαού και ο Τσίπρας δεν γνώριζε απολύτως τίποτε;
Θα πουν πολλοί, ο Τσίπρας μπορεί να γνώριζε αλλά δεν τα υλοποίησε, δεν αποδέχθηκε τέτοια ακραία σενάρια.
Το γεγονός ότι ο Τσίπρας δέχθηκε ένα τραγικό μνημόνιο, το χειρότερο στην ιστορία της Ελλάδος και απέκλεισε τα σενάρια για ΑΦΜ και υφαρπαγή των αποθεματικών της ΤτΕ αποδεικνύει ότι συνέκρινε τις δύο επιλογές και επέλεξε την χειρότερο κακή.
Αν το μνημόνιο είναι τραγικό, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα σήμαινε για την ελληνική κοινωνία αν περνούσαν οι απόψεις και οι σχεδιασμοί των Βαρουφάκη και Λαφαζάνη.
Η πραγματικότητα δείχνει ότι ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο για την δημοκρατία.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης