Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης τραπεζών (SRM) η διαχείριση της Λαϊκής Τράπεζας

Στον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης τραπεζών (SRM) η διαχείριση της Λαϊκής Τράπεζας
Ο SRΜ αναλαμβάνει την επίβλεψη της πώλησης ή διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής, που περιλαμβάνουν πέντε θυγατρικές τράπεζες, την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας και σημαντικό ποσοστό στην Τράπεζα Κύπρου
Στον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης των τραπεζών της Ευρωζώνης (SRM) υπάγεται πλέον η Λαϊκή Τράπεζα, καθώς ο μηχανισμός τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Ο SRΜ αναλαμβάνει την επίβλεψη της πώλησης ή διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής, που περιλαμβάνουν πέντε θυγατρικές τράπεζες, την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας και σημαντικό ποσοστό στην Τράπεζα Κύπρου, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Εκτελεστικές αρμοδιότητες στη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων θα έχει ο Κρις Παύλου, του οποίου το συμβόλαιο ανανεώθηκε για άλλους έξι μήνες, μέχρι τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με τον κ. Παύλου, ο SRΜ θα αναλάβει όλες τις υπό εξυγίανση τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης περιλαμβανομένης και της Λαϊκής.
Ο κ. Παύλου είχε θέσει ως στόχο τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής μέχρι το τέλος του 2015, πριν αναλάβει ο SRB.
Οι προσπάθειες του διαχειριστή περιπλέχθηκαν από παράλληλες ενέργειες στη βουλή να δοθεί η διαχείριση στους ίδιους τους κουρεμένους καταθέτες, κάτι που αποφεύχθηκε πριν δύο βδομάδες, την τελευταία στιγμή.
«Αυτό που είπαμε είναι ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα βάζαμε το νερό στα αυλάκι», δήλωσε χθες στη StockWatch ο κ. Παύλου.
«Το νερό μπήκε για τα καλά στο αυλάκι», προσθέτει, «κάνουμε due diligence για τις θυγατρικές στο εξωτερικό, βλέπουμε επενδυτές. Είμαστε σε διαφορετικά στάδια για την κάθε θυγατρική», σημείωσε, προσθέτοντας ότι σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις.
Στις 30 Δεκεμβρίου 2015, ανέφερε, παρέδωσε έκθεση στην Κεντρική Τράπεζα για το θέμα της διαδικασίας πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής.
Κληθείς να απαντήσει πόσο υπολογίζει ότι αξίζουν τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας, δεν θέλησε να απαντήσει.
Προς πώληση είναι το μετοχικό κεφάλαιο της Marfin Bank A.D. Beograd στη Σερβία, της Marfin Bank Romania S.A, το μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής Rossisysky Promishlenny Bank στη Ρωσία, το μετοχικό κεφάλαιο της PJSC Marfin Bank στην Ουκρανία και το μετοχικό κεφάλαιο ύψους 49% που διατηρεί η CPB στην Τράπεζα Lombard στη Μάλτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης