Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο road show της HSBC οι ελληνικές τράπεζες – Τι συμβαίνει με NPLs και οικονομία; – Η Εθνική μεταθέτει εθελουσία

Στο road show της HSBC οι ελληνικές τράπεζες – Τι συμβαίνει με  NPLs και οικονομία; – Η Εθνική μεταθέτει εθελουσία
Aν οι τράπεζες καταφέρνουν να τα μειώνουν 5 δισεκ. τον χρόνο θα έχουν φθάσει σε ένα στόχο 15 – 18 δισεκ. λιγότερα προβληματικά δάνεια σε βάθος 3ετίας.
Στο Road Show της HSBC στο Λονδίνο βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες ειδικά η Εθνική και η Alpha bank έχουν σειρά επαφών με διεθνείς επενδυτές ενώ την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Πειραιώς.
Η HSBC έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αξιόλογους διεθνείς επενδυτές όπως το Pictet και η Fidelity αλλά και άλλα funds στις παρουσιάσεις των ελληνικών τραπεζών.
Το ενδιαφέρον των ξένων επικεντρώνεται στα σημάδια κόπωσης της ελληνικής οικονομίας μετά την τήρηση ελάχιστων προαπαιτούμενων καθώς και στα NPLs.
Ειδικά στα NPLs και στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα φαίνεται ότι ενώ ο στόχος έως το 2019 είναι μείωση των προβληματικών δανείων κατά 50 δισεκ. αν οι τράπεζες καταφέρνουν να τα μειώνουν 5 δισεκ. τον χρόνο θα έχουν φθάσει σε ένα στόχο 15 – 18 δισεκ. λιγότερα προβληματικά δάνεια σε βάθος 3ετίας.
Η Εθνική τράπεζα να σημειωθεί ότι ήδη μείωσε κατά 1,2 δισεκ. ή καθαρά κατά 600 εκατ τα NPLs στο α΄ 6μηνο του 2016 και στόχος είναι σε ετήσια βάση να μειώνει τα προβληματικά δάνεια μεταξύ 1,6 με 2 δισεκ.
Υπενθυμίζεται ότι στο α΄ 6μηνο του 2016 τα προβληματικά δάνεια μειώθηκαν 1,5 δισεκ. με την συμβολή της Εθνικής να είναι καταλυτική.
Εν τω μεταξύ η Εθνική μεταθέτει την έναρξη του προγράμματος εθελουσίας εξόδου 1000 εργαζομένων προς το τέλος του 2016 ίσως Νοέμβριο μήνα λόγω ορισμένων δυσκολιών που έχουν ανακύψει.
Η εθελουσία δεν θα ξεκινήσει άμεσα αλλά θα καθυστερήσει, θα υλοποιηθεί ωστόσο με στόχο 1000-1200 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης