Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έως τέλη Σεπτεμβρίου η bad bank της Λαϊκής θα αποφασίσει εάν θα πουλήσει την IBG στο σχήμα Βαρδινογιάννη – Τανισκίδη

Έως τέλη Σεπτεμβρίου η bad bank της Λαϊκής θα αποφασίσει εάν θα πουλήσει την IBG στο σχήμα Βαρδινογιάννη – Τανισκίδη
Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος έχει 81 εκατ. κεφάλαια, 180 εκατ. ενεργητικό, 30 εκατ. κεφάλαια και 51 εκατ. καταθέσεις
Έως τέλη Σεπτεμβρίου του 2018 η bad bank της Λαϊκής θα αποφασίσει εάν θα πουλήσει την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος (IBG) στο σχήμα Γιάννη Βαρδινογιάννη (Όμιλος Βαρδινογιάννη)  και Γιώργου Τανισκίδη (τραπεζίτης στην Millennium και άλλες τράπεζες).
Να σημειωθεί ότι στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 είχε προσδιοριστεί ως η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την IBG και μόνο το σχήμα Βαρδινογιάννη – Τανισκίδη υπέβαλε τελικώς προσφορά περί τα 76-77 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η Fosun τελικών δεν υπέβαλε προσφορά.
Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος έχει 81 εκατ. κεφάλαια, 180 εκατ. ενεργητικό, 30 εκατ. κεφάλαια και 51 εκατ. καταθέσεις.
Το 2017 εμφάνισε ζημίες 7 εκατ. ευρώ.
Εφόσον η προσφορά 76 -77 εκατ. δεν περιλαμβάνει ρήτρες, πρέπει να πωληθεί η Επενδυτική Τράπεζα στο σχήμα Βαρδινογιάννη – Τανισκίδη.
Το τίμημα αντιστοιχεί στο 0,93 της ονομαστικής αξίας ή πιο απλά για να αγοράσει τα 81 εκατ. κεφάλαια προσφέρονται 76 -77 εκατ. ευρώ.
Η Κυπριακή bad bank που διαχειρίζεται τα προβληματικά assets της πρώην Λαϊκής Τράπεζας δεν θα βρει άλλη καλή ευκαιρία…
Κάποιοι στην Κύπρο μιλούν για ακύρωση του διαγωνισμού.
Ωστόσο η προσφορά Βαρδινογιάννη – Τανισκίδη θεωρείται πολύ ενδιαφέρουσα και λογικά θα πρέπει να αποκτήσει την Επενδυτική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης