Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καλό deal αλλά γίνεται στην Ελλάδα υποστηρίζουν οι ξένοι για την Eurobank – Η κεφαλαιοποίηση 2 δισ…. εύλογη αξία έως 0,70 ευρώ

Καλό deal αλλά γίνεται στην Ελλάδα υποστηρίζουν οι ξένοι για την Eurobank – Η κεφαλαιοποίηση 2 δισ…. εύλογη αξία έως 0,70 ευρώ
H Eurobank βρίσκεται σχεδόν ένα χρόνο μπροστά από τον ανταγωνισμό αλλά χρηματιστηριακά χρήζει προσοχής
Καλό deal αλλά γίνεται στην Ελλάδα είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ξένοι επενδυτές στις παρουσιάσεις που πραγματοποιεί η διοίκηση της Eurobank σε διεθνείς επενδυτές.
Η Eurobank και το Fairfax ως βασικός μέτοχος με ποσοστό 32,93% μετά την ολοκλήρωση του deal με την Grivalia είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι.
Σε αυτή την ανάλυση θα εστιάσουμε σε ένα βασικό θέμα ποια είναι η δίκαιη αξία της Eurobank αποτιμώντας το deal με την Grivalia , αποτιμώντας ότι θα μειώσει το 2019 τα NPEs κατά 10,5 με 11 δισεκ. από 16,1 δισεκ. στα 5 δισεκ. και αποτιμώντας ότι για να επιτύχει τους στόχους αυτούς θα δαπανήσει 1,2 δισεκ. κεφάλαια.
Με βάση αυτές τις παραμέτρους προκύπτουν ορισμένα συμπεράσματα.
1)Η Eurobank ήδη αποτιμάται στα 2 δισεκ. ευρώ προσμετρώντας και την Grivalia και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα νέα tangible book θα είναι στα 5,7 δισεκ. προκύπτει P/BV τιμή προς λογιστική αξία 0,35.
Τα επίπεδα αυτά την κατατάσσουν την ακριβότερη τράπεζα με όρους P/BV πολύ υψηλότερα της Alpha bank.
2)Η Eurobank λόγω της εμπροσθοβαρούς εξυγίανσης, μειώνει τα NPEs κατά 10,5 με 11 δισεκ. κίνηση ξεκάθαρα θετική δικαιολογεί να διαπραγματεύεται με premium αλλά το βασικό ερώτημα είναι με πόσο premium.
Λαμβάνοντας υπόψη
Α)Τα νέα κεφάλαια στα 5,7 δισεκ.
Β)Την εκτιμώμενη απόδοση κεφαλαίου
Γ)Ο νέος όμιλος θα εμφανίζει PPI δηλαδή προ προβλέψεων έσοδα περί τα 1,07 με 1,1 δισεκ. ευρώ
Δ)Θα μειωθεί το DTC ως προς το σύνολο των κεφαλαίων
Ε)Το Fairfax δεν αγοράζει μετοχές Grivalia που πωλούνται γιατί δεν θέλει να ξεπεράσει το όριο του 33%
Με βάση αυτές τις παραμέτρους η δίκαιη τιμή της Eurobank θα ήταν έως τα 0,70 ευρώ όπερ σημαίνει 2,62 δισεκ. κεφαλαιοποίηση ή 0,54 P/BV όταν σήμερα η Alpha bank είναι 0,24 P/BV.
Πάνω από αυτές τις τιμές η Eurobank θα θεωρείται ακραία υπερτιμημένη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης