Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Pimco φαβορί για το Galaxy της Alpha bank αλλά ο Brad Palmer της Bain Capital δεν αποκλείει… επανεμφάνιση προσεχώς

Η Pimco φαβορί για το Galaxy της Alpha bank αλλά ο Brad Palmer της Bain Capital δεν αποκλείει… επανεμφάνιση προσεχώς
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα πλαισιώσει την Pimco για το Galaxy της Alpha bank.
Η τιτλοποίηση Galaxy ύψους 7,65 δισεκ. ευρώ προβληματικών δανείων της Alpha bank φαίνεται ότι αποτελεί δέλεαρ για τους εντός της διαδικασίας ενδιαφερόμενους αλλά ακόμη και αυτούς που αποκλείστηκαν από την διαδικασία.
Το bankingnews έχει αποκαλύψει εδώ και πολύ καιρό ότι η Pimco είναι φαβορί για το Galaxy της Alpha bank καθώς οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι δεν φαίνεται να διαθέτουν ισχυρά πλεονεκτήματα.
Το bankingnews επίσης είχε αποκαλύψει το παρασκήνιο για το πώς τελικώς… απορρίφθηκαν οι προσφορές της Fortress και της Bain Capital δύο μεγάλα αμερικανικά funds τα οποία συνδέονται με την DoValue ως μέτοχοι στην ιταλική εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων.
Ο στόχος ήταν εάν πλειοδοτούσαν να συγχωνεύσουν την DoValue πρώην FPS της Eurobank με την Cepal της Alpha bank.
Ωστόσο για συγκεκριμένους λόγους η Alpha bank δεν δέχθηκε Fortress και Bain Capital να κατέλθουν στην διαγωνιστική διαδικασία.
Ωστόσο πληροφορίες του bankingnews αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Bain Capital Credit στην Ευρώπη ο Brad Palmer ο οποίος είχε βρεθεί με κλιμάκιο πρόσφατα στην Ελλάδα, πέραν του ότι εξέφρασε την δυσφορία του για τον αποκλεισμό από το Galaxy της Alpha bank… φέρεται να έχει δηλώσει ότι… «εάν χρειαστεί η Bain Capital θα επανεμφανιστεί»
Παρ΄ όλα αυτά επειδή για την Pimco είναι η τελευταία ευκαιρία το deal Galaxy της Alpha bank εμφανίζει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πλειοδοτήσει.
Εάν αυτό δεν συμβεί θα αποχωρήσει από την Ελλάδα, ρευστοποιώντας και τις μετοχές στην Alpha bank.
Πάντως η Pimco και οι συνεργαζόμενες εταιρίες όπως η Qualco εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα πλειοδοτήσουν στο Galaxy, που αποτελεί σενάριο υψηλής πιθανολόγησης.
Παρ΄ όλα αυτά έχει αξία και το μήνυμα του Brad Palmer της Bain Capital.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι πιθανότητες

Οι δεσμευτικές προσφορές για την τιτλοποίηση Galaxy τα 7,65 δισεκ. προβληματικά δάνεια θα υποβληθούν 9 Οκτωβρίου 2020.
Το τίμημα εκτιμάται στα 300-330 εκατ ευρώ.
1)Πραγματικός ενδιαφερόμενος είναι η Pimco που συμμετέχει στην διαδικασία και κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά πέριξ των 330 εκατ.
Η πιθανότητα να πλειοδοτήσει η Pimco είναι σχεδόν 80%.
2)Πραγματικός ενδιαφερόμενος είναι η Cerverd Credit Management η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ιταλία.
Η πιθανότητα να πλειοδοτήσει είναι μόλις 10%
3)Πραγματικός ενδιαφερόμενος είναι η Credito Fondiario o τρίτος μεγαλύτερος διαχειριστής NPLs στην Ιταλία απόρροια συνεργασίας της Tages Group με την Elliot.
Η πιθανότητα να πλειοδοτήσει είναι 5%
4)Ενδιαφερόμενος είναι η Davidson Kempner αμερικανικό fund που ωστόσο δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση των προβληματικών δανείων.
Η πιθανότητα να πλειοδοτήσει είναι 5%.

Η Alpha bank ακολουθεί τα επιτυχημένα βήματα της Eurobank ως προς την διαδικασία απόσχισης και τιτλοποίησης.
Ωστόσο στην διαδικασία των δεσμευτικών προσφορών θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενοι… όπως έδειξε η πρόσφατη περιπέτεια της Eurobank και όχι μόνο ένας.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα πλαισιώσει την Pimco για το Galaxy της Alpha bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης