Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η διάσπαση της ΑΤΕ σε good και bad bank δεν θα επηρεάσει την FBBank – Με βάση τους σχεδιασμούς ο Ρέστης με 64,79% ή θα αυξήσει το ποσοστό του ή η συμμετοχή της ΑΤΕ στο 19,60% θα μείνει στην νέα καλή ΑΤΕ Bank

tags :
Η διάσπαση της ΑΤΕ σε good και bad bank δεν θα επηρεάσει την FBBank – Με βάση τους σχεδιασμούς ο Ρέστης με 64,79% ή θα αυξήσει το ποσοστό του ή η συμμετοχή της ΑΤΕ στο 19,60% θα μείνει στην νέα καλή ΑΤΕ Bank
Η διάσπαση της ΑΤΕ σε good και bad bank δεν θα επηρεάσει την FBBank σύμφωνα με έγκυρη πηγή.
Με βάση τους σχεδιασμούς η οικογένεια Ρέστη που ελέγχει το 64,79% ή θα αυξήσει το ποσοστό της  ή η συμμετοχή της ΑΤΕ στο 19,60% θα μείνει στην νέα καλή ΑΤΕ Bank.  

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην FBBank συμμετέχει και ο επιχειρηματίας Π. Γερμανός μέσω της Olympia Development που ελέγχει το 6,24% της τράπεζας.
Η  ΑΤΕ έχει υποχωρήσει στο 19,60% καθώς δεν συμμετείχε στην τελευταία ΑΜΚ ενώ λοιποί μέτοχοι ελέγχουν το 9,37% της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι συνεχίζουν να στηρίζουν την FBBank ο Βίκτωρας Ρέστης και ο Π. Γερμανός, με την τράπεζα να διαθέτει δείκτη core tier 1 κοντά στο 9% μετά το PSI+. Ωστόσο, η τράπεζα  θα χρειαστεί πρόσθετη αύξηση κεφαλαίου, που εκτιμάται κοντά στα 80-110  εκατ. ευρώ, ώστε να ενισχύσει το δείκτη στα όρια που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος. Οπότε δεν είναι σαφές πόσο θα καλύψουν οι παλαιοί μέτοχοι και αν χρειαστεί να προσφύγει η τράπεζα στο ΤΧΣ. Η πιθανότητα προσφυγής στο ΤΧΣ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η ΤτΕ έχει θέσει το δείκτη στο 10% για το 2013, ωστόσο στο ποσοστό αυτό επί του σταθμισμένου ενεργητικού  πρέπει να προστεθούν και οι δικλείδες ασφαλείας για τις μικρές τράπεζες.
Κατ΄ ουσία οι μικρές τράπεζες πρέπει να έχουν core tier 1 πάνω από 13% με 14%.
Η FBBank  ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου ύψους 40 εκατ. πριν 6 μήνες, αυξάνοντας τότε το core tier 1 στο 11,3% για να υποχωρήσει στην συνέχεια λόγω PSI.
Από τα σημαντικά στοιχεία της τράπεζας που δεν είναι γνωστά είναι ότι η οικογένεια Ρέστη έχει πραγματοποιήσει μια πολύ μεγάλη κατάθεση και έτσι στηρίζεται η ρευστότητα της τράπεζας.
Η κατάθεση εκτιμάται σε 200 εκατ. αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένη πληροφορία.
Η κατάσταση στην FBBank εμφανίζεται σταθερή αν και υπάρχουν ανησυχίες για την ποιότητα ορισμένων επιχειρηματικών δανείων και της ύφεσης που επιδεινώνει τα δανειακά χαρτοφυλάκια.
Να σημειωθεί ότι η τράπεζα επιβαρύνεται και από την διαγνωστική μελέτη της Blackrock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης