Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

To CVC κάνει deal με Εθνική τράπεζα για την Ασφαλιστική.... αλλά θα πάρει δάνειο 200 εκατ από την Eurobank…

To CVC κάνει deal με Εθνική τράπεζα για την Ασφαλιστική.... αλλά θα πάρει δάνειο 200 εκατ από την Eurobank…
Η Eurobank καθίσταται ο βασικός δανειστής του CVC
Ο δανεισμός των fund είναι μια άκρως φυσιολογική στρατηγική, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για το αμερικανικό fund CVC το οποίο θα επενδύσει σχεδόν 900 εκατ ευρώ στην Ελλάδα στην υγεία, τα τρόφιμα και τις ασφάλειες.
Να σημειωθεί ότι το CVC και ο εκπρόσωπος του στην Ελλάδα κ. Φωτακίδης έχουν αποτελέσει τον νούμερο ένα ξένο επενδυτή ο οποίος προβαίνει σε σημαντικές επενδύσεις.
Ήδη στον κλάδο της Υγείας και στα τρόφιμα έχει επενδύσει 500 εκατ και στον κλάδο των ασφαλειών, μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής θα επενδύσει 420 και 50-60 εκατ συνολικά 480 εκατ ευρώ.
Βέβαια ακόμη δεν υπάρχει deal μεταξύ CVC και Εθνικής Ασφαλιστικής γιατί υπάρχουν διαφορές για τις επιδόσεις στα τραπεζοασφαλιστικά προιόντα, τι θα συμβεί εάν δεν επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι και άλλες παράμετροι που… καθυστερούν την συμφωνία.
Παρά τα εμπόδια που έχουν ανακύψει δεν φαίνεται πιθανό να ναυαγήσει το κυοφορούμενο deal μεταξύ του CVC και της Εθνικής τράπεζας για την Εθνική Ασφαλιστική.

Η Eurobank ο βασικός δανειστής του CVC

Και ενώ το CVC κάνει deal με την MIG αγοράζοντας την Vivartia και ενώ βρίσκεται σε διαδικασία να κλείσει την συμφωνία με την Εθνική για την Ασφαλιστική, έχει έρθει το αμερικανικό fund σε συμφωνία με την Eurobank για να συνάψει δάνειο ύψους 200 εκατ ευρώ ή εύρους 150 με 200 εκατ ευρώ παρέχοντας πολλές εξασφαλίσεις.
Να σημειωθεί ότι το δάνειο που έχει μεν προεγκριθεί από την Eurobank αλλά ακόμη δεν έχει πάρει τις τελικές εγκρίσεις αποτελεί για την τράπεζα ένα καλό deal γιατί η πιστοληπτική ικανότητα του CVC είναι αδιαμφισβήτητη.
Το δάνειο θα πάρει την τελική έγκριση και θα εκταμιευθεί όταν… πιθανότατα θα κλείσει το deal του CVC με την Εθνική Τράπεζα για την Ασφαλιστική.

Υποσημείωση

Θεωρητικά θα μπορούσε το δάνειο να το χορηγήσει και η Εθνική τράπεζα αλλά η παρελθούσα εμπειρία είναι αποτρεπτικός παράγοντας....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης