Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Στις 15/6 η έκτακτη γενική συνέλευση για την ΑΜΚ

Alpha Bank: Στις 15/6 η έκτακτη γενική συνέλευση για την ΑΜΚ
Μοναδικό Θέμα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank
Σχετικά Άρθρα
Στις 15 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η πρόσκληση

Σύμφωνα με τον ν. 4548/2018 «Αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών» και το άρθρο 20 παρ. 3 του Καταστατικού (όπως ισχύουν), καθώς και την από 23.5.2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προσκαλούνται οι κάτοχοι κοινών, ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, άυλων μετοχών έκδοσης της «Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.» (η «Εταιρεία») να συμμετάσχουν από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψηςσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 15 Ιουνίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00.
Λαμβανομένων υπόψη των μέτρων και των οδηγιών της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19 και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της Εταιρείας, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση και τυχόν Επαναληπτική αυτής θα πραγματοποιηθούν από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης με ηλεκτρονικά μέσα, υπό τους όρους της κείμενηςνομοθεσίας και τις ειδικές ρυθμίσεις της παρούσας Πρόσκλησης.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 4 του Καταστατικού της Εταιρείας, δίνεται στους Μετόχους η δυνατότητα να ψηφίσουν από απόσταση με επιστολική ψήφο επί των θεμάτων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και τυχόν Επαναληπτικής αυτής, που πρέπει να αποσταλεί πριν από τη Γενική Συνέλευση, υπό τους όρους της κείμενης νομοθεσίας και τις ειδικές ρυθμίσεις της παρούσας Πρόσκλησης
.

Μοναδικό Θέμα
: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Καταστατικού της Εταιρείας, με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, άυλων μετοχών. Κατάργηση δικαιωμάτων προτίμησης.
Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο κατ’ άρθρο25 παρ. 2 ν. 4548/2018 για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών. Τροποποίηση του άρθρου 5 (Μετοχικό κεφάλαιο και ιστορική εξέλιξη του μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Εταιρείας.
Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο να προσδιορίσειτους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και προσφοράςτων νέων μετοχών και να ολοκληρώσει όλες τις σχετικές ενέργειες.
Σε περίπτωση που κατά την αρχική (ως ανωτέρω) συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης δεν επιτευχθεί η εκ του Καταστατικού οριζόμενη απαρτία προς λήψη απόφασης επί του μοναδικού θέματοςτης Ημερήσιας Διάταξης, θα συνέλθει από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης Επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 22 Ιουνίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00.

Νεότερη πρόσκληση για την Επαναληπτική Γενική Συνέλευση δεν θα δημοσιευτεί.

Αναλυτικά η πρόσκληση της Alpha Bank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης