Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έως 28 Ιουνίου 2021 η δημόσια προσφορά για την αύξηση κεφαλαίου περίπου 800 εκατ. ευρώ της Alpha Bank

Έως 28 Ιουνίου 2021 η δημόσια προσφορά για την αύξηση κεφαλαίου περίπου 800 εκατ. ευρώ της Alpha Bank
Η Δημόσια Προσφορά αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας από τις 28 Ιουνίου 2021
Σχετικά Άρθρα
Στις 28 Ιουνίου 2021 αναμένεται να οριστεί η record date (ημερομηνία καταγραφής) για την δημόσια προσφορά της αύξησης κεφαλαίου περίπου 800 εκατ. ευρώ της Alpha Bank, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας.

Ειδικότερα, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ως ημερομηνία καταγραφής (record date) των υφιστάμενων μετόχων, προκειμένου αυτοί να τύχουν της κατά προτεραιότητα διανομής των νέων μετοχών μέσω της ΑΜΚ, ορίζεται η 28η Ιουνίου 2021.
Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι κατά προτεραιότητα κατανομή μέχρι του ποσοστού που κατέχουν θα έχουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι που θα έχουν εκκαθαρίσει τις συναλλαγές τους μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, δηλαδή την 28η Ιουνίου.
Στο ίδιο ενημερωτικό υπογραμμίζεται πως οι μέτοχοι θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους και τους χρόνους που χρειάζεται το Χ.Α. για την εκκαθάριση των συναλλαγών, συνήθως Τ+2, δηλαδή την δεύτερη ημέρα μετά την συναλλαγή.
(Εκτιμάται, συνεπώς, πως απολύτως κατοχυρωμένες είναι οι συναλλαγές που θα έχουν πραγματοποιηθεί έως και την Πέμπτη, 24 Ιουνίου).
Στην ίδια ανακοίνωση, τέλος, σημειώνεται πως στόχος της Διοίκησης είναι η διαδικασία της Δημόσιας Προσφοράς και του book building να ξεκινήσουν το ταχύτερο εντός της προσεχούς εργάσιμης εβδομάδας, που ξεκινά από την Δευτέρα 28 Ιουνίου.


Οι Νέες Μετοχές θα διατεθούν:

α. στην Ελλάδα, σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς (η «Δημόσια Προσφορά») κατά την έννοια του άρθρου 2 στοιχείο (δ) του κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το ενημερωτικό δελτίο που πρέπει να δημοσιεύεται κατά τη δημόσια προσφορά κινητών αξιών ή κατά την εισαγωγή κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά (ο «Κανονισμός περί Ενημερωτικών Δελτίων»), των εφαρμοστέων διατάξεων του ν. 4706/2020 και των εκτελεστικών αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (η «Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς») και
β. εκτός Ελλάδας, σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών, βάσει μίας ή περισσότερων εξαιρέσεων από την υποχρέωση δημοσίευσης ή διασυνοριακής χρήσης ενημερωτικού δελτίου σύμφωνα με τον Κανονισμό περί Ενημερωτικών Δελτίων ή/και άλλες εφαρμοστέες εθνικές νομοθεσίες, συμπεριλαμβανομένου στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τον Κανόνα 144Α (Rule 144A) (η «Ιδιωτική Τοποθέτηση» και από κοινού με τη Δημόσια Προσφορά η «Συνδυασμένη Προσφορά»).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης