Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

AMK Alpha Bank: Στις 28/6 η ημερομηνία καταγραφής των υφιστάμενων μετόχων

tags :
AMK Alpha Bank: Στις 28/6 η ημερομηνία καταγραφής των υφιστάμενων μετόχων
AMK Alpha Bank: Ημερομηνία καταγραφής των υφιστάμενων μετόχων η 28η Ιουνίου 2021
Σχετικά Άρθρα

Τον οδικό χάρτη και το χρονοδιάγραμμα ενόψει της ΑΜΚ έως του ποσού των 800 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της προς το Χ.Α. η Alpha Services and Holdings, 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank.
Υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ως ημερομηνία καταγραφής (record date) των υφιστάμενων μετόχων, προκειμένου αυτοί να τύχουν της κατά προτεραιότητα διανομής των νέων μετοχών μέσω της ΑΜΚ, ορίζεται η 28η Ιουνίου 2021.
Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι κατά προτεραιότητα κατανομή μέχρι του ποσοστού που κατέχουν θα έχουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι που θα έχουν εκκαθαρίσει τις συναλλαγές τους μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, δηλαδή την 28η Ιουνίου.
Στο ίδιο ενημερωτικό υπογραμμίζεται πως οι μέτοχοι θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους και τους χρόνους που χρειάζεται το Χ.Α. για την εκκαθάριση των συναλλαγών, συνήθως Τ+2, δηλαδή την δεύτερη ημέρα μετά την συναλλαγή. (Εκτιμάται, συνεπώς, πως απολύτως κατοχυρωμένες είναι οι συναλλαγές που θα έχουν πραγματοποιηθεί έως και την Πέμπτη, 24 Ιουνίου).
Στην ίδια ανακοίνωση, τέλος, σημειώνεται πως στόχος της Διοίκησης είναι η διαδικασία της Δημόσιας Προσφοράς και του book building να ξεκινήσουν το ταχύτερο εντός της προσεχούς εργάσιμης εβδομάδας, που ξεκινά από την Δευτέρα 28 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης