Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στη δημοσιότητα το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την ΑΜΚ

tags :
Στη δημοσιότητα το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την ΑΜΚ
Στα 1,2 ευρώ καθορίστηκε το ανώτατο εύρος που θα διατεθούν οι νέες μετοχές στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ από την Αlpha Bank
Σχετικά Άρθρα

Το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank δημοσιεύτηκε σήμερα 25 Ιουνίου 2021 το βράδυ και έχοντας ως ημέρα διακανονισμού την 28η Ιουνίου η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει 29 Ιουνίου και θα τελειώσει την 1η Ιουλίου 2021.
Στα 1,2 ευρώ καθορίστηκε το ανώτατο εύρος που θα διατεθούν οι νέες μετοχές στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ από την Αlpha Bank.

Οι Νέες Μετοχές θα διατεθούν

(α) στην Ελλάδα, σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς (η «Δημόσια Προσφορά») κατά την έννοια του άρθρου 2 στοιχείο (δ) του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 (ο «Κανονισμός περί Ενημερωτικών Δελτίων»), των εφαρμοστέων διατάξεων του ν. 4706/2020 και των εκτελεστικών αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (η «Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς») και

β) εκτός Ελλάδας, σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών, βάσει μίας ή περισσότερων εξαιρέσεων από την υποχρέωση δημοσίευσης ή διασυνοριακής χρήσης ενημερωτικού δελτίου σύμφωνα με τον Κανονισμό περί Ενημερωτικών Δελτίων ή/και άλλες εφαρμοστέες εθνικές νομοθεσίες, συμπεριλαμβανομένου στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τον Κανόνα 144Α (Rule 144A) (η «Ιδιωτική Τοποθέτηση» και από κοινού με τη Δημόσια Προσφορά η «Συνδυασμένη Προσφορά»).

Paulson και BlackRock στηρίζουν την αύξηση κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ της Alpha Bank

Ο δισεκατομμυριούχος John Paulson, η Schroder και η BlackRock θα είναι ανάμεσα στους επενδυτές οι οποίoι θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, της Alpha Bank, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα «φρέσκα» κεφάλαιο θα βοηθήσουν την Alpha να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να διαδραματίσει βασικό ρόλο σε ό,τι αφορά τη διοχέτευση χρημάτων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους δανειολήπτες.
Το Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας και μεγαλύτερος μέτοχος της Alpha θα στηρίξει επίσης το σχέδιο της αύξησης.
Ωστόσο, οι σχετικές αποφάσεις του θα ανακοινωθούν την κατάλληλη στιγμή, δήλωσε εκπρόσωπος του.
«Οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της αύξησης του κεφαλαίου και θα συμμετάσχουμε» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας επενδύσεων Paulson & Co.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το Ενημερωτικό Δελτίο της Alpha Bank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης